- Szerkesztve
Szerk: Nem nagyon értem!
Nagy Gyula Az Epsonhoz úgy telepítettem, hogy a letöltéssel indulóan szolgai módon mindent bemásoltam a terminálba.
Most egy könyvtárban kibontva a letöltött készlet. beírtam az első sort és ezt a választ kaptam.
big@big-TECRA-A10:~$ sudo apt install gcc build-essential [sudo] big jelszava: E: A dpkg megszakadt, saját kezűleg kell futtatnia a(z) „sudo dpkg --configure -a” parancsot a probléma megoldásához.
Ez az első parancs:
sudo apt install gcc build-essential
Akkor most mit másoltál be honnan a mivel indulóan a mivel záródóan?
Az jó, hogy bemásoltad a hibaüzenetet, meg hogy utána mit csináltál, ezt értem is, megszakadt a dpkg, kézzel futtattad a sudo dpkg --configure -a
parancsot, ez rendbe tette. De, hogy előtte mi történt?
A szombat 23:21-kor beküldött üzenetem próbáltam úgy megírni, hogy sorban egyesével másolod a sorokat és szépen elvégzi a dolgát, ne kelljen rajta nagyon gondolkodni.
Leszedi a tömörített állományt, kicsomagolja, belép a kicsomagolt könyvtárba, és utána onnan adja ki a két parancsot.
Mert ez itt a lényeg a terminállal a kicsomagolt epsoneplijs-0.4.1 könyvtárban kell állni és úgy kell kiadni a
./configure --prefix=/usr
sudo make install
parancsokat.
Én innen nem látom mit csinálsz, te amúgy hova csomagolod ki a tömörített állományt, oda belépsz -e a terminállal...
Gondoltam, ez így bombabiztos.