csuhas32 Ahha.
Ugyanúgy indult, mint terminálból. És ugyanúgy nem tudtam vele belépni most sem a mozilla fiókomba, mint az előbb.
De tény, szép friss, ropogós.
Linux Toshiba A10-re
- Szerkesztve
Nagy Gyula Mint már írtam, Mozilla fiókom nincs.
Könyvjelzők „átmásolása”:
Snap Firefox: Ctrl+Shift+O / Import and backup (Importálás és mentés)/ Backup (Mentés...)
Elmented valahová, ahol megtalálod.
Telepítetlen Firefox: Ctrl+Shift+O / Import and backup (Importálás és mentés)/ Restore (Visszaállítás) /Choose file (Tallózás)
Megadod az előbb elmentett JSON fájlt. Ennyi.
A Snap Firefoxban a Settings (Beállítások)/ Privacy & Security (Adatvédelem és biztonság)/ Logins and Passwords (Bejelentkezés és jelszavak)/ Saved Logins... (Mentett bejelentkezések) menüpontjában megtalálod az összes mentett bejelentkezésed, megnézheted, kimásolhatod az egyes oldalakhoz tartozó felhasználónevet és jelszót.
A kiegészítőket meg ilyesmiket úgy is érdemes újonnan feltenni, szóval az nem gond.
csuhas32 Ctrl+Shift+O
Ez egy felhő tároló?
Nagy Gyula" Elmented valahová, ahol megtalálod."
Ha neked a felhő szimpatikusabb, mint a saját géped...
A saját gépedre mented, te választod ki, hogy hová. Hogy importkor majd megtaláld.
- Szerkesztve
a mester Köszönöm. Hová tartozik, mi az amit ezzel a billentyű kombinációval meg lehet hívni?
Nem gondoltam, hogy egy olyan nagyon okos embernek, mint te, ez annyira bonyolult lesz.
csuhas32 Snap Firefox: Ctrl+Shift+O
Vagyis a Firefoxhoz tartozik. A Firefoxban hívod meg vele a Könyvjelzők menü/ Könyvjelzők kezelése menüpontját.
Senki nem tudja, hogy van nálad elrendezve a Firefox, van-e menüsor vagy nincs, így azt sem hogy hová kell hozzá kattintani. Gondoltam, így billentyűkombinációval egyszerűbb.
Mindkét Firefoxodban ezt használod, először a Snap-ben, mert abba vannak most a mentett könyvjelzők, aztán a telepítetlenben, mert abba szeretnéd őket átvinni.
Nagy Gyula Ez egy felhő tároló?
Nem, biciklitároló.
(Bocsánat!)
- Szerkesztve
csuhas32 (Bocsánat!)
Kombináltam minden marhaságot, mert amikor meghívtam, egy felhő tárolót (1 klikk downloader) adott meg célpontnak.
Nem találom, hol lehet a menüsort bekapcsolni. De majdcsak megtalálom.
Nagy Gyula
Ctrl+Shift+O
Megjelenik ez az ablak: https://ibb.co/HLcdxwZ ... -> Importalas es mentes -> Mentes ... kivalasztod
pl. a Dokumentumok konyvtaradat (ide menti le egy .json fajlba a konyvjelzoidet.
A masik Ff-on a Visszaallitas -> Tallozas
- Szerkesztve
Nagy Gyula Nem találom, hol lehet a menüsort bekapcsolni. De majdcsak megtalálom.
Nálunk az asszony úgy szokta, hogy kaszál össze-vissza az egérrel. Így képes a menüsort és könyvjelzők eszköztárat is megjeleníteni/eltüntetni. Tudja ezt úgy is, hogy nézi a kijelzőt, de akár a géptől elfordulva is megoldja. Neked is menni fog csak gyakorold egy kicsit. :-D
lala2
https://ibb.co/YWhgYWx
Ahova a kurzor mutat -> jobb katt. -> Menusor elotti jelolonegyzetbe pipa.
a mester Láttam, és csak pislogtam. De valóban, ott voltak a bizonyítékok.
Megnéztem egy erősebb gépen is. Az a Mahjongg azon a gépen is jó étvágyú.
Egymás alatt ott van a jó és a zabálós is a hivatalos szoftver tárolóban.
Mármint a Snap-ből települő Mahjongg az erőforrás-igényes az ettől erősebb gépen is, ha jól értem.
Szerintem akkor már logikailag kikövetkeztetted, hogy a Snap sok a mashinkának.
Remélem a próba a telepítetlen Firefoxszal megvolt, az kevéssé vagy akár egyáltalán nem akad.
Akkor nincs más hátra, mint előre, el kell távolítani a snap-et a mashinkáról.
Megkerestem neked a linkeket, amiket ehhez kaptál a blogban:
https://danieliser.com/fully-remove-snap-from-ubuntu-22-04/
https://fostips.com/remove-block-snap-app-ubuntu/
https://www.debugpoint.com/remove-snap-ubuntu/
https://haydenjames.io/remove-snap-ubuntu-22-04-lts/
Majd eldöntöd, mi legyen.
csuhas32 Mármint a Snap-ből települő Mahjongg az erőforrás-igényes az
Mindkettő snapos. Csak az egyik csúcsban eszik 2 %-ot, a másik akkor is megette a 100-at miután kikapcsoltam.
Mindkettő ugyanolyan kövekkel ugyanolyan leosztást használ. És mindkettő a disztributorok által ellenőrzött tárolóból jön. Ki ki gondoljon erről is amit tud, mer és akar.
A snaptalan verziót már nagyjából feltelepítettem. Komoly érvágás ha nem tudom a fiókhoz kapcsolni, mert nem egy gépet használok. Ketyeg az új verziós logoló. Majd meglátjuk, lesz e újabb megtorpanás.
- Szerkesztve
Nagy Gyula Mindkettő snapos
Úgy véled, nyilván megalapozottan.
Az egyik snapos, a másik nem. Jobb oldalt a VM-ben a szoftverkezelő, baloldalt a bizonyíték, hogy csakaz egyik snapos.
- Szerkesztve
klt Úgy véled, nyilván megalapozottan.
Igazad van. A vélelmem abból adódott, hogy a snap könyvtáramban jelenleg, az áttelepítés után is ott van a Mahjongg. A szoftverekben megnéztem azt amit újabban telepítettem. Valóban a deb tárolót írja forrásnak.
Azt pedig már a vagy hiszed, vagy nem, tegnap kora délutánhoz képest megváltoztatták a tároló tartalmát.
Azt nem tudom, megteszem-e, hogy újra telepítem azt ami erőforrás zabáló volt, hogy jelenleg is az-e.
Más: Hogyan tudom megmondani a Mousepadnak, hogy a magyar helyesírásnak megfelelően ellenőrizzen?
Nagy Gyula Más: Hogyan tudom megmondani a Mousepadnak, hogy a magyar helyesírásnak megfelelően ellenőrizzen?
Ezt új kérdésként illik feltenni...
Nagy Gyula Hogyan tudom megmondani a Mousepadnak, hogy a magyar helyesírásnak megfelelően ellenőrizzen?
A Mousepadben (nem a felhő tárolóban): Szerkesztés /Beállítások / Bővítmények fül
Ha itt a „Spell Checking” be van pipálva, akkor ellenőrzi a helyesírást, azon a nyelven, amely a mellette lévő fogaskerékikonra kattintva meg van adva neki. A nyelv megváltoztatása után be kell zárni majd újra el kell indítani a Mousepadet, hogy a módosítás érvénybe lépjen.
A Mousepad használata közben a helyesírás-ellenőrzés, azaz a „Spell Checking” bővítmény, a Ctrl+K-val ki-bekapcsolható.
a mester Ezt új kérdésként illik feltenni...
Már rég kiderítettétek, hogy (akaratlanul is) illetlen tudok lenni. Nem vagyunk egyformák még a nagyon durva standardizálás mellett sem.
https://szabadgondolat.wordpress.com/2013/05/25/a-human-operacios-rendszer-hor-es-a-mustarmag/
csuhas32 A Mousepadben (nem a felhő tárolóban):
Köszönöm.
- Szerkesztve
Nem gondolod, hogy szakmai témák helyett bármi fasságra fogok kattintani?
Azért illik új témát új kérdésként feltenni, mert ha véletlenül erre téved valaki, akinek pont mousepad gondja akadna, a keresővel rá tudjon találni a témádra. És mindemellett még megoldottként is lehetne jelölni.
De nem, a szabájok azé' vannak, hogy megcsesszék őket. Köszönöm, ó Gyula, ezt a közösségi gondolkodáat!
- Szerkesztve
a mester Ezt új kérdésként illik feltenni...
OFF
Szerintem vannak még gondjai a kérdezőnknek a kategorizálással, a halmazokkal. Ha valami egyszerre két vagy több halmazba is beleillik, akkor ott már nem igazán tudja eldönteni, hogy melyik az erősebb szempont, vagy hol a közös metszet, amibe viszont az adott dolog már nincs benne. A képernyőképekkel való naplózásról íródott blogból hamar szkripttel történő naplózásról szóló blog lett, ami már magában véve sem helyes. Erre jött, hogy kellene számára írni egy szkriptet a snaptelenítésről és nem értette, miért van vele ilyen rútul bánva, mikor az a téma a szkriptekről szól.
Ez a téma a mashinkájáról szól. A mashinkáján fut a GNOME Mahjongg.
Ez a téma a mashinkájáról szól. A mashinkáján fut a Mousepad.
Számára ez nyilván így rendben.
a mester Nem gondolod, hogy
Abban is van ráció amit erőltetsz. Köszönöm, hogy rajta tartod a figyelmemet. Jó kérdés az is, hogy ez mennyire szakmai.
A szövegben levőkre is lehet keresni? Az is igaz, ezt ki is próbálhatom.
OFFFFFFFF
a mester
Én kattintottam, a kíváncsiság erős dolog
Nagy Gyula
Gyula! Ha ilyen szarokkal tömöd a fejed, akkor nem csoda, hogy hibás a torony!
Azok a gyerekek, akik kezdetben nem engedelmeskednek, automatikusan a rossz bélyeget kapják, és ezután elkezdik őket szisztematikusan, sokkal szigorúbb szabályok szerint, a pszichológia és a pszichiátria eszközeivel kondicionálni addig a pontig, ahol már ők is feltétel nélkül elfogadják a társadalmi program igazságait. (A kereszténység nagy tanítója 2000 évvel ezelőtt is felhívta a figyelmet arra, hogy ők azok, akik még valamennyire tiszták, bennük van a mennyek országa.)
Hol mondott ilyet Jézus???????
Spoiler: sehol.
Amit emleget a zárójeles részben, azt a cikk irója előbb kiragadta a kontextusából, majd jól megtekerészte a bugos humánszoftjában, hogy alátámassza vele a sületlenségeit.
- Szerkesztve
klt Gyula! Ha ilyen szarokkal tömöd a fejed, akkor nem csoda, hogy hibás a torony!
OFF: Az én helyzetem közel sem átlagos. A világháború utáni módszerváltáshoz (menetrendszerűen) átideologizálást csináltak. Ehhez (menetrend szerűen) eltávolították a régi rend képviselőit, fenntartóit. Én a lecserélésre ítélt úri középosztály családba születtem. Mióta az eszemet tudom, diszkriminált voltam. Ahogy tudták, módszeresen rombolták az önbecsülésemet. Az általános iskolában úgy alul osztályoztak, hogy esélyem se legyen többre, mint estin érettségizett szakmunkás szint elérésére. Ehhez azt találták ki, hogy ugyan jó eszem van, de dög lusta vagyok és a jó szorgalommal elérhető eredményhez képest osztályoznak. A reál tárgyakból az első pár között voltam. Biológiából és kémiából magasan a legjobb. Nem volt ötösöm semmiből. Elhittem, hogy dög lusta vagyok és ..... . Pedig csak annyi volt, hogy azzal foglalkoztam amihez volt motivációm. Az iskolában pedig tettek róla, hogy lehetőleg ne legyen.
Mert a szüleim jó és nagyon hasznos rabszolgák voltak, lehetővé tették a Gépipariban való elindulásomat. Ezt úgy, hogy mindenért keményen meg kellett dolgoznom.
Kora ifjúságomtól érdekelnek a miértek. Úgy gondolom sikerült sokmindent jól megfejtenem.
A Bibliában az van, hogy azok jutnak be a mennyek országába akik olyanok, mint a gyermekek. Akik nem záródtak be a dogmák közé.
Több, mint három évtizede foglalkozok a tudattal. Elsősorban a saját tudatosságom tanulmányozásával és fejlesztésével. Sokat tudok a tudat programozásról. Látom, hogy intézményesítetten is hogyan csinálják. Amit belinkeltem azt elég jónak látom ahhoz, hogy másoknak is a figyelmébe ajánljam. Az ifjúság felprogramozását már a felprogramozott szülőkkel indítják. Ehhez jönnek az audiovizuális programozó eszközök. Ezek mellé lépnek be a közintézmények. Még nekem sem sikerült teljesen kinőnöm a központi programozottságból, pedig a szüleimtől jó alapot kaptam hozzá. ON:
A böngésző beállt 10.24 körül. Miután beillesztettem a fórumba a hozzászólásomet és elmentem pár percre a masinkától. A logfájlt feltöltöm a Google drájvomra.
https://drive.google.com/file/d/18h7E68imQMs580-opcheeNhVhrvTXoVw/view?usp=drive_link
Nagy Gyula A logfájlt feltöltöm a Google drájvomra.
„Hozzáférésre van szüksége
Kérjen hozzáférést, vagy váltson egy olyan fiókra, amelynek van hozzáférése.”
Nagy Gyula A logfájlt feltöltöm a Google drájvomra.
Úgy oszd meg légyszíves, hogy link birtokában bárki megnézhesse! Van ilyen opció.
Nagy Gyula A böngésző beállt 10.24 körül
Melyik böngésző, milyen böngésző? Firefox, snap vagy deb?
klt Úgy oszd meg légyszíves, hogy link birtokában bárki megnézhesse!
Remélem sikerült. https://drive.google.com/file/d/18h7E68imQMs580-opcheeNhVhrvTXoVw/view?usp=sharing
csuhas32 Melyik böngésző
A snapos tűzróka.
Nagy Gyula A snapos tűzróka.
Ez nem volt még? Újra és újra ugyanazt csinálni és közben várni, hogy más legyen az eredmény ....
Csak a telepítetlen Firefoxot szabadna használnod. Én ezt meg se nézném, szerintem idő- és energiapazarlás.
Hány hónapja kerülgetitek a snappos rókát? :-D
Htibi Én vagy tőle másnapos, pedig nem is ittam....
Nagy Gyula
Pillanatkép: 20231129-19:38:20
csuhas32 Én ezt meg se nézném,
Én se. Ez egy régi darab, már megcsócsáltuk.
- Szerkesztve
Htibi Hány hónapja kerülgetitek a snappos rókát? :-D
Érdekel pontosabban mi és hogyan csinálja. Ezen túl, szerintem mindennek oka is van. Ez érdekel legfőképp.
Miért nem a júzer érdekeknek megfelelően működik a világ és ezen belül a Linux/Tűzróka.
A kíváncsiságom kielégítése érdekében kellemetlenségeket is vállalok. Az időnkénti újraindítás mellett az értetlenkedő háborgásaitokat is.
A snapnak nem a keretében levőknek kellene jó erőforrás ellátottságot biztosítania? Ha egy snapos progit indítok, akkor még snaposok közötti konkurencia sincs.
Meg az jött le számomra, hogy a snap egy szubrutin tár (is) amit a snap közösek használnak. Ilyesmi volt már a korai MS windowsokban is. Hogy ez biztosít valamekkora platform semlegességet is.
Jelenleg még arra viszik az embereket, hogy csak a felszín érdekes. Hogy ne lássák, a felszín nem működik a felszínt kiszolgálók nélkül.
A számítógépek nagy szabadsággal programozottak olyanra amilyen működést produkálnak. A programozóknak, rendszergazdáknak van célirányosságuk ami szerint programoznak.
klt Én se. Ez egy régi darab, már megcsócsáltuk.
Ok. Tehát, snap. De miért csinálja, hogy kifelé és befelé is elveszi az erőforrásokat?
Azt nem írtam, hogy a Mousepad is beállt, miközben hozzá írtam a logfájlhoz. Azután mozdult újra, miután leállítottam a tűzrókát.
Nagy Gyula Ok. Tehát, snap.
A log a régi, arra értettem.
Semmi köze ahhoz, ami most történt.
Nagy Gyula De miért csinálja,
Halovány lila fingom sincs.
De ha csinálja, ami kellemetlen számomra, és
NINCS RÁHATÁSOM,
hogy hogyan és mit csináljon (mármint a snap)
Akkor Isten adta
SZABAD
AKARATOMMAL ÉLVE(!!!)
megszabadulok tőle.
Pályázol nálam egy új vezetéknévre. "Agyalá" lesz az.
Bocs, de kezdek kiakadni, de nem tehetek róla, mert ilyen robot vagyok, amit arra kondicionáltak, hogy próbáljon segíteni az elveszettnek, de a hozzávaló türelemmodult nem programozták fel teljesen hibátlanra.
GRHHHRskjdhfkj ##@@!!{}{###
Nagy Gyula De miért csinálja, hogy kifelé és befelé is elveszi az erőforrásokat?
Mert sok a szarvasnak a snap.
Meg akarod érteni a mélyebb összefüggéseket, de közben ennél sokkal könnyebb és egyszerűbb dolgok sem mennek. Egy 2023.12.05. 10:24 körüli hibához csatolsz egy 2023.11.29-ei logfájlt.
Nem tudod beírni a megfelelő email címet egy új Firefoxba, hogy létrejöjjön a szinkronizálás.
Ide egyelten egy kódot sem sikerül úgy beküldened, hogy kóddá legyen formázva.
Szerintem fordítva ülsz a lovon.
Szükségtelen megértened a snap-et, elég ha nem használod.
- Szerkesztve
- Szerkesztve
klt A log a régi, arra értettem.
Igen. elrontottam. A régit osztottam meg.
https://drive.google.com/file/d/1AhXfCNYCYzXclFxLI4jiTf0AOAAL_KvT/view?usp=sharing
Hogyan tudok a snaptalan rókának indító ikont csinálni? Telepítés után elvileg meg kellett volna jelennie a programok között. A saját könyvtárában levő ikon asztalra másolása nem jött be. Hogyan tudom szerkeszteni, hogy jó helyre mutasson?
Áttelepültem a snaptalanra. Továbbra sem tudom, hogy miért nem hajlandók elfogadni egymást a fiókommal.
Nagy Gyula Azt sem értem, a nem snapos böngésző miért írja ki a fiókomra, hogy ismeretlen fiók.
Nagy Gyula Közben rájöttem, fiók névnek nem a jó email címet adtam meg. Nem tudom, hogyan tudom javítani.
Nagy Gyula Továbbra sem tudom, hogy miért nem hajlandók elfogadni egymást a fiókommal.