Legegyszerűbb a lemez másolása (klónozása), mivel itt a céllemez kisebb, mint a kiindulási, ez kilőve.
Lehet akkor még rendszert, illetve partíciót másolni.
Ami mindkettőnél azonos feladat:
Megnézed, milyen partíciós tábla van a kiindulási rendszeren, a céllemezen a GParteddel csinálsz egy ugyanolyat.
(Ezen képernyőképed alapján én arra tippelek, hogy MSDOS lesz, mert nincs itt EFI System partíció, meg különben is a swap egy kiterjesztetten belül ül, de ne nekem higgy, nézd meg!)
A partíciós táblához igazodóan létrehozod a partíciókat. (MSDOS esetén elegendő akár egy darab Ex4 is, ha akarod, csinálsz swap, home,... partíciókat is.)
A) A második legegyszerűbb szerintem a rendszermásolás Systembackkel. Fentebbi hozzászólásomban ezt már javasoltam.
Felteszed a Systembacket a kiindulási rendszerre, elindítod, a rendszermásolást választod. Fejből írom: Kijelölöd a céllemez rendszerpartícióját arra, hogy majd az legyen a / (ha vannak más partíciók, azokat is figyelembe veszed). Bejelölöd, hogy másolja a felhasználói adatfájlokat, és megadod, hogy hová tegye a rendszerbetöltőt, aztán hagyod dolgozni. Ha bármiben bizonytalan vagy kérdezel mielőtt nyomkodnál.
B) Partíció(k) másolása
Live rendszert indítasz, GParteddel (vagy amivel akarod) átmásolod a kiindulási rendszer rendszerpartícióját a céllemez erre szánt partíciójára. (Ha vannak más másolandó partíciók, akkor azokat is másolod.)
Szintén Live alól chrootolva az új rendszert rendszerbetöltőt telepítesz, majd megnézed a célrendszer /etc/fstab fájlját és ha szükséges, az új UUID értékeknek megfelelően szerkeszted.
Szerintem az A) a könnyebb.