Gabesz68
Hosszu kimenetet ide szoktam bemasolni: https://paste.ee/
Es a kapott linket a valaszomba.
Vagy: (Pl.)
xrandr --verbose | curl -F 'f:1=<-' ix.io
Enter utan nehany masodpercet varva kapsz egy linket.

klt aha, nézem...

xrandr: Configure crtc 1 failed 🙁

annyi változott, hogy a kijelző beállításánál megjelent 59,96 Hz, de nem foglalkozik vele, tehát nem tudom beállítani

lala2 ha ez a körmös cuccos jó megoldás, akkor ezt alkalmaznám, oly egyszerű okból, hogy ezt meg fogom tudni talán jegyezni 😃

nem nagyon értem én ezt az egészet... a régi laptopon ezt csuhas instrukciói alapján két éve símán beállítottam, azóta pedig uzsgyi van. most meg ugyan ezzel az elvvel - elvileg egy jobb csatolóval - magasról tesz az alkotmányra az új masina... mé?

Gabesz68
        Gondolod hogy en megjegyeztem? 🙂 ... van rola egy "Gnote" jegyzetem - amit ha kell, eloveszek.

lala2 apropó: nagyon kell... mindjárt jövök! 🙂
          egyébként nyilván releváns megoldás, amit mondasz, köszönöm!

Gabesz68
          Na ... varjal! Ez most mit jelent?:
          "közben meg működik, csak 30Hz-en ebben a felbontásban
          de tény, hogy unszolni kell erre minden indítás után"

Megiscsak mukodik a kivant felbontasban csak 30Hz-en, es unszolni kell erre minden indítás után?

Gabesz68 Én kezdem azt hinni, hogy az a HDMI kimenet nem tud többet. Ha jól láttam a xrandr kimenetet, van azon a gépen egy display port is. Nem kerül sokba, én vennék egy DP-HDMI átalakítót,és megpróbálnám azzal is a DP-on keresztül csatlakoztatni ezt a monitort.

Gabesz68
              Akkor ezt a parancsot:
              xrandr -s 3840x1080
              Be kell tenni az inditopultba, hogy minden inditas alkalmaval ezzel a felbontassal induljon a rendszer.

klt
                Nekem 8. generacios I5-s CPU-m van IGP -vel (Gabesz68-nak 12th Gen.)
                HDMI kimeneten gyonyoru 4K UHD-s kepet latok.

• klt válaszolt erre.

klt nincs ilyesmi rajta
                  csak 3 usb és 1 hdmi
                  és persze egy villásdugó, meg külső hangszóró... 🙂

• klt válaszolt erre.

klt az alapmonitort levettem 60Hz-ra, a külső pedig a vágyott felbontásban 30Hz-en maradt, miután kértem, hogy 60Hz-n tegye ezt, de ezt kerek perec visszautasította

újra indítottam az egészet, mire már persze a kölső monitor már csak 1920x1080-ban ment, de 60Hz-en, a belső monitor pedig 120Hz-n ugyan ezen a felbontáson

a kölső monitor 3480x1080-as felbontása sincs a listában újra boot után

lala2 ezt megcsináltam, de reá sem hederít, valószn nem tudja végrehajtani