új-felhasználó Illetve még egy jut eszembe.
Próbáld meg eltávolítani a Virtualboxot,apt purge, mintha sose lett volna.
Utána apt autoremove , aztán reboot.
Ezután pedig próbáld újra föltenni, és a telepítés kimenetét másold ide!
Hátha kiszúrunk rajta valamit?!

Ó mekkora királyok vagytok, hálásan köszönöm!!!
Kikapcsolni nem engedi az USB-t, de 1.1-re állítva simán felszáll gép! :-)
Mégegyszer köszönöööööm!
Már keresem is a hozzá való extension packot...

• klt válaszolt erre.

új-felhasználó Kikapcsolni nem engedi az USB-t,

Neked olyan pipa nincs ott?

új-felhasználó de 1.1-re állítva simán felszáll gép! :-)

Akkor mégiscsak az extpack lesz a ludas szerintem...

Szerk.:
    Egyébként akkor kell az ext-pack, ha a VM-nek közvetlenül szeretnél odaadni USB eszközt; egy pendrive-ot, hogy formázza, vagy egy nyomtatót, vagy szkennert például. Ha ilyesmiket nem csinálsz vele, akkor nincs rá szükség.

klt Akkor mégiscsak az extpack lesz a ludas szerintem...

Így van. Többek között az USB 2.0-hoz és 3.0-hoz kell az a csomag.

Fun fact: munkahelyen is használjuk a VirtualBoxot, de ott nem telepítjük a bővítménycsomagot, mert az sajnos zárt, és csak magáncélra ingyenes.

klt De, van pipa, csak leokézás után megjelenik egy másik párbeszédpanel amely közli, hogy ezt nem lehet kikapcsolni és az 1.1-es lesz érvényben. Mindegyis, mosmá jó :-)

Megpróbáltam ez alapján: http://sugo.ubuntu.hu/community-doc/jaunty/universe/virtual/virtualbox.html
      Telepíteni a zárt forráskódú verziót a Xubuntura, hogy legyen USB kimenetem is.
      Egyik verzió sem jött össze. A tároló hitelesítést nem fogadta el.
      Letöltöttem a .deb csomagot és duplán rákattintottam Erre bejött a szoftver telepítő és hibával leállt.
      Az ubuntu tárolóból a nyílt forráskódút tudtam telepíteni.
      Ehhez hogyan megy a kiegészítők telepítése?

a mester Miután telepítettem a nyílt forráskódú verziót, már csak mesélni tudok, mert nem mentettem el az üzeneteket.
        A kulcs fájl importálásáig rendben ment. Megcsináltam a grafikus felületen és terminálból is.
        Aztán a Synpatic csomagkezelőben rányomtam a frissítésre. Ekkor reklamált, hogy nem hitelesített a virtualbox tárolója.
        Ezt tette a terminálos verzióban is.
        Letöltöttem a .deb fájlt és kétszer rákattintottam. Erre megnyílt a szoftver alkalmazás és már nem emlékszem, milyen okkal nem volt hajlandó telepíteni.
        A nyílt forráskódú telepítése után a Gdebi azzal állt meg, hogy egy másik verzió telepítve van.
        Azóta bele telepítettem egy XP-t.
        Ha igaz, kapcsolt hozzá egy 1-es verziójó USB-t is.

Nagy Gyula Tudod (tudod?), itt a segítés két módon működik.

• valaki találkozott már ilyennel, és emlékszik
          • valaki kíváncsi, és saját homokozójában megpróbálja reprodukálni a nálad történteket

Ezen utóbbiaknak (és sokan vagyunk így) segítség, ha olvasható hibaüzenetet látunk. Köpködünk, ha valaki lefényképezi a képernyőt, mert fényképre gyakorlatilag lehetetlen rákeresni a neten.
          A szövegből csak bemásolnánk (a kérdező helyett 🙂 ) az üzenetet és máris találnánk néhány kapaszkodót.

Szóval köszönjük a mesét. Oldd meg magadnak.

a mester Mivel sokmindent nem enged másolni, sokmindent csak átgépelni tudok.
            A tárolók menüjében sem a források, sem a kulcs (biztonság) mező nem engedi másolni magát.
            Ugyanaz megjelent bennük, mint ami az idézett cikkben van.

A frissítés visszajelzése: fej feliratában: Nem sikerült letölteni minden tároló indexfáljait.
            Az üzenet mezőben: GPG hiba: http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jaunty InRelease: Az alábbi aláírások nem ellenőrizhetők, mert a nyilvános kulcs nem érhető el: NO_PUBKEY 54422A4B98AB5139A(z) „http://download.virtualbox.org/virtualbox/debian jaunty InRelease” tároló nincs aláírva.

A laptopnál is kiegészítettem a tároló és a kulcs listát. A csomag kezelő a frissítésnél ezt nem vette figyelembe. Sem az új csomag, sem hibajelzés nem jelent meg.
            A laptopomra a Gdebivel feltelepítettem a zárt 7-es verziót. A kiegészítő csomag telepítése után kiváncsi vagyok, mit csinál az USB-vel.
            Miért nem hajlandó a Gdebi bezáródni?

Nagy Gyula Ha egy 20 éves leírást szedsz elő, nem biztos, hogy változtatás nélkül jó lesz egy mai rendszerre.
              Virtualbox 7.x-nél tart, és az Ubuntu sem állt meg 8.0-nál.
              (Barokkosan túlzok néha, de az azért van, hogy érzékletes legyen a lényeg)
              Ha nagyon régi receptből főzöl, adaptálni kell a receptet
              Mondhatnán, végy egy kazánt fűtési célzattal, de a Vinyisztóhoz való bevált recept nem fog müködni egy Saunier Duval kondenzációssal ...

Nagy Gyula
                Miért nem terminálból csinálod?
                sudo gdebi csomag-eleresi-utja/akarmi.deb
                Bemásolnád a terminál ablakának tartalmát kódként formázva és akkor látnánk, mi történik, nem kellene mesélni.

Mert (még) szinte semmit sem értek hozzá.
                Alig tudok többet, mint receptek szolgai módon való végrehajtása.
                Most éppen az izgat, hogy egy virtuál XP-nek hogyan tudok külső kapcsolatokat csinálni.
                Hogyan adhatok neki netet. Hogyan tud elérni egy USB-n feldugott HDD-t. Hogyan tudok megosztott meghajtót, könyvtárat csinálni neki.
                Hol találok hozzá magyar nyelvű dokumentációt.

klt Sok szó esett a régiről és újról is.
                Arról is, hogy akadnak olyanok is akik amennyire tudnak, ellenállnak a változtatási kényszernek. Ki tudja, ki milyen indíttatásból.
                És igen, a számítástechnika területén is olyan mocsarat csináltak, hogy még a szakemberek is egy egy területen sem teljesen naprakészek.
                Már egyre több szó esik arról is, hogy az egyszerűség, átláthatóság, javíthatóság is nagyon komoly érték. Olyan szempont ami sokmindennél előbbre való.
                Nem csupán hóbortból exkluzív egy, s pár régi konstrukció, régi dolog dolog. Nem régiségnek, hanem használati eszköznek. Például, a Harley vagy az Indián. Az agyoncsaphatatlanok.
                A kazánok (épületgépészet) az én szakmám.
                Lehet számolgatni, hogy különböző szerkezeteknél a fogyasztást is belevéve mibe kerül egy egységnyi produktum.
                Ehhez még hozzá lehet azt is venni, hogy a bonyolultság növekedésével nem lineárisan romlik az üzembiztonság és a szervíz költség.
                De hagyjuk. Ha ámítástechnikázni akarok, akkor alkalmazkodnom kell azokhoz a komponensekhez amiken nem tudok változtatni.
                Ezért, azért, időnként többet szeretnék, mint egy alap júzer. Emiatt tudást is. Már csak intellektuális kihívásként is.

Nagy Gyula Hogyan adhatok neki netet. Hogyan tud elérni egy USB-n feldugott HDD-t. Hogyan tudok megosztott meghajtót, könyvtárat csinálni neki.

Nagy Gyula Hol találok hozzá magyar nyelvű dokumentációt.

Nem segíteni nem akarok, hanem egyszerűen nincs értelme ennyi mindenre ad hoc válaszolni, mivel ha begépeled a keresőbe, hogy Virtualbox használata, vagy telepítése, vagy beállítása, milliónyi magyar videó és leírás a találat, ahol szép sorban mindent elmagyaráznak. Kb. egy óra alatt minden feltett kérdésedre választ találsz.
                  Tanácsnak csak annyit, hogy én a 6.x.x verziókat javaslom (mondjuk pl. a legutolsót), mert erre található a legtöbb friss leírás. ill. a kezdeti 7.x.x verziókkal még voltak gondok (bár lehet, hogy azóta már nincsenek)

Nagy Gyula Nekem most angol a rendszerem, de a Guest Additions-t emlékeim szerint akkor kell felrakni, amikor már fut a vendégrendszer...

Innen a menüből simán letölti és csatolja is a vendégrendszerhez a megfelelőt.
                  Nyitottam ott egy terminált és a
                  ./autorun.sh
                  parancs hatására (a jelszó megadása után) le is futott.

Valami hiba miatt nyekered, de nincs kedvem vele foglalkozni, annyira most nem érdekel.

csuhas32 Így is lehet, de pl. az Ubuntu alapból szállítja a multiverse tárolóban, szóval simán így is telepíthető:

sudo apt install virtualbox-guest-utils virtualbox-guest-x11

meskobalazs
                      Köszi! Nagyon rég nem használom, nincs rá szükségem. Ha valamit utaztatni kell a gazda és a vendég között, akkor csatlakoztatok egy USB-s merevlemezt a géphez, rámalásolom, ami kell és átadom a vendégnek...