tenkes
Nézd, nekem mindegy, de önámítás, hogy ha egy PlayStore szerű felületet csinálnának, akkor itt tömegével állnának át az emberek. A Windows se azért lett piacvezető, mert jobb.
Ahol a marketing, és a céges támogatás, ott a tömegbázis.
Az meg megint egy más kérdés, hogy miért van ennyi disztrib, és asztali környezet, és miért nem konvergálnak. Illetve konvergál e egyámáshoz az Apple AppStore, vagy a Google PlayStore, vagy akár a Windows alkalmazásboltja, aminek a nevére se emlékszem már.
Amit kifotóztem, az egyáltalán nem lassú, de igazad van, nem informatív. Lehetne ilyet csinálni nyílt alapon, lásd F-Droid, de nem tették, mert nem ezen múlik.
Én óvakodnék attól a hozzáállástól, hogy a nyílt forrású ökoszisztéma szereplői és rajongói magukat ostorozzák, mert az, hogy mi terjed el, a multik kezében van. Innentől akkor is rétegtermék marad, ha a fene fenét eszik.
tenkes Szerintem a desktop linux legnagyobb problémája, hogy "sokan van". Kb. 600 disztró, amiből egy tucat alkalmas szélesebb felhasználásra, ehhez 4-5 vezető felület, szoftverbolt, telepítő eljárás, csomagformátum.
Valójában 2 főáramú felület van: KDE, Gnome.
Szintén 2 lényegesebb alap, amiből a disztribek építkeznek: RedHat, Debian(A többi jórészt remix)
tenkes A bőség zavara, amiben az egyszeri PC felhasználó egyszerűen elvész. Mert egyszerűen nem érdekli. A Windows és a macOS sem érdekli. Ő csak egy PC-t akar, amivel minden egyszerű dolgot meg tud csinálni, miközben nem zárja ki magát a többi PC-s felhasználó világából az eltérések miatt.
Azt azért nem hiszem, hogy az egyszeri Facebook, Gmail, Netflix felhasználásnál kizárná magát bárki bármiből. Megint visszautalnék az önostorozó mea culpázásra a nyílt forráskód ökoszisztéma felhasználói részéről.
Off:
A Windows világ lassan berogyasztja a PC ipart, mert az embereknek elegük van a Windows dolgaiból(Úgy általánosságban), A környezetemben egyre többen hagynak fel a PC használatával, és állnak át okostelefon/okostv/NAS kombóra, és nem korrigál a MS, mert piaci fölénnyel átnyomja, és kész. Megél a cégekből akkor is, ha minden otthoni felhasználó elhagyja (+ már ingyen oda is adja)
Ez jó ellenpélda, hogy nem, a user nem feltétlenül a minőség felé megy, hanem amerre tereli a multi, a multi meg nem az elégedett vevőt akarja, hanem a terelgetett vevőt.
Adhatsz te a felhasználónak svédasztalt, de a gyerek akkor is ott fog a nyakán nyafogni, hogy menjünk McDonaldsba
On