Nagy Gyula
Ha rákattintasz a fájlkezelő bal oldali sávján egy eszközre, mi történik? Kiír valami hibaüzenetet?
Ha bedugsz egy pendrive-ot mi történik?

Miután bedugtál egy pendrive-ot:
gio mount -l
Mit mond?

Nagy Gyula automatikus bejelentkezés

Normál állapot:
    Egy rendszer telepítve és beállítva úgy, hogy kéri a jelszót bejelentkezéshez.
    Egy Xfce telepítése és beállítása már megy így?
    Egy GNOME telepítése és beállítása megy már így?
    Ha igen, akkor lehet megpróbálni egy Xfce-t automatikus bejelentkezéssel.
    Vagy egy GNOME-ot beállítani automatikus bejelentkezésre.
    Ha mindez megvan, akkor lehet próbálni egy rendszerre egyszerre GNOME és Xfce felületet is.
    Ha ez is jól működik, akkor ezen beállítani az automatikus bejelentkezést.
    Sorban. Ki kell járni az iskolát.
    Rögtön azzal kezdeni, hogy egy rendszerre teszek GNOME és Xfce és felületet is és még automatikus bejelentkezést is?! Ne is csodálkozzunk.
    Valaki a problémákat szereti nem a megoldásokat.

• klt válaszolt erre.

csuhas32

Nagy Gyula Ráléptem a kötetekre és a Gugli drájvra. A saját köteten kívül mást nem tudott felcsatolni és megnyitni.

Nekem ez a fura. Gúgli drájv versus saját kötet...
      Látnánk, mi történik egy pendrive csatolásakor?
      Lehet, nincs is semmi baj a rendszerrel ..

klt
        A konfigurációval van baj, ennek eleme a Debian 12 rendszer.
        gép×perifériák×rendszer×felhasználó=konfiguráció
        A konfiguráció eddig elhasalt különböző gépeken és perifériákon különböző rendszerekkel.
        Én két feltételezést láttam ennek okául megjelölni:

1. Az összes rendszer ugyanazon a konteós kernelen alapul, ha ez igaz, akkor felesleges még 82 ilyen rendszert kipróbálni.
        2. Felhasználó=PEBKAC

Nálam a Xubuntu, a Mint és a Debian is tökéletesen működik, az összes eddig felsorolt hiba felszámolására találtam megoldást, vagyis a hiba egyszer sem a kernellel volt.

Ott a Xubuntu, Snap nélkül jó.
        Ott a Mint, vissza lett téve a pipa, így jó.
        Minek kell rugózni egy eleve telepítésnél nem a szándék szerint bejelölt környezetekkel, autoliginnal terhelt, megint esztelenül állítgatott Debianon rugózni?
        Idő- és energiapazarlás. Azért mert kérdeznek nem muszáj válaszolni. Mondogatom ezt magamnak. :-)
        A téma címe Kötetetk. Kötetetk egy rendszerhez sem csatolható ilyen nincs is, de azért hátha meglesz a megoldás. Hajrá! ;-)

Nagy Gyula A kérdésemre azt a választ kaptam, futtassam le ezt: sudo apt install xfce4 xfce4-goodies.

Egy nagy túróst, a kérdésedre azt a választ kaptad, hogy a bejelentkezési képernyőn.

klt
          A kötete(ke)t felcsatoljuk, aztán a Kuglidzsrájvotot indítjuk és tallózunk rajta.
          Font pordítva ez úgy néz ki, hogy inditjuk a GDrive-ot, aztán nézgelődünk a szatyorban, hogy:
          Mi fene, már itt a harácsony visznek minket a levesbe? (Nem felcsatolt kötet nem lehet tallózni?)

{Még az is megeshet, hogy a Deb az fstabban nem szereplő lemezek csatolásához jelszót kér.]

klt Mit mond?

A default X-en jelentkeztem be. Ebben megvannak a Gnomeben végrehajtott böngésző beállítások.
          A 132 G (Mint) kötetet Not authorized to perform operation üzenettel nem csatolta fel.
          A Gugli drájvomat érvénytelen hitelesítési adatokkal utasította el. Hitelesítési adatokat nem kért be. A tűzrókában simán csatlakozott.
          Minden más működik.

big@sagemcom:~$ gio mount -l
          Drive(0): WDC WD5000AAKS-65YGA0
            Type: GProxyDrive (GProxyVolumeMonitorUDisks2)
            Volume(0): 132 GB kötet
              Type: GProxyVolume (GProxyVolumeMonitorUDisks2)
          Drive(1): Kingston DataTraveler 3.0
            Volume(0): Ventoy
              Mount(0): Ventoy -> file:///media/big/Ventoy
                Type: GProxyMount (GProxyVolumeMonitorUDisks2)
          Volume(0): gyula1104@gmail.com
            Type: GProxyVolume (GProxyVolumeMonitorGoa)
          big@sagemcom:~$ 

csuhas32 Egy nagy túróst, a kérdésedre azt a választ kaptad, hogy a bejelentkezési képernyőn.

Ezt értettem másképpen, mint ahogyan szántad:
          Ugyanott, ahol más Linuxon is váltasz. Szerintem volt már ez ebben a témában is.
          Az adatokból értelmezéssel lesz információ. az átviteli út pedig kódolással indul és a végén dekódolás van. Az ritka szerencsés eset amikor a fogadó tudatában pontosan az jelenik meg, mint amit a küldő gondolt.

Most átléptem Gnome felületre. Itt a 132 G-s kötethez kért hitelesítést, így felcsatolta. A Gugli drájvra itt sem engedett be.

Nagy Gyula Ezt értettem másképpen, mint ahogyan szántad:
            Ugyanott, ahol más Linuxon is váltasz. Szerintem volt már ez ebben a témában is.

Szerintem nem. Szerintem ezt értetted félre:

Az összes hozzászólást teljes egészében idéztem és az elsőben ott volt az xfce-s dolgok telepítése is, mert amikor az született, akkor éppen csak GNOME-od volt, de nyilván az a rész most neked nem kellett, hiszen írtad, hogy neked most az Xfce is fenn van, ki is emeltem neked félkövérrel az „aztán a bejelentkezési képernyőn az Xfce környezetet választanám.” részt igyekezvén mutatni, hogy hol a lényeg. Ezt egyszer már a Toshiba-n megcsináltad, szóval nem ismeretlen a számodra, amúgy is tudnod kellene.
            Azt nem is írtad, hogy ezt a rendszert is elrontottad automatikus bejelentkezésűre, de mivel egykor a Toshiba-n lévő rendszer is automatikus bejelentkezésű volt, semmi újdonság nem volt itt számodra.
            Automatikus bejelentkezés kikapcsol, a bejelentkezési képernyőn környezetet választ. Ezt már csináltad, csak nem jegyezted meg.

csuhas32 Szerintem nem. Szerintem ezt értetted félre:

Igazad van, az én figyelmem sem terjed ki mindenre.

Visszaléptem az X felületre. Azután, hogy a Gnomeben hitelesítettem a 132 G-s kötet elérését, itt is megnyitotta. Azt még nem tudom, a gugli drájv hitelesítési adatait hol tudom megváltoztatni.

bartaszili hüje linusz

Azt hiszem, ez a linusz fölötti rétegben van.

Átléptem a klasszikus gnome felületre. Itt is él a tűzróka konfigurációja és továbbra sem megy a gugli drájvba való belépés.

Na figyelj Gyuszi, nálam Mint van fent már régóta, mert teszek magasról a millió beállítgatásra. Használni akarom a rendszert és ha lehet azonnal. Nem csesztetni napestig. A Mintet pont erre találták ki, ott van benne sokminden jól belőve, tessék edd meg. Meg is eszem. 1x, ismétlem 1x adtam meg a Google fiókomhoz a hozzáférést és megy. Harry Potternek se kellett szólnom, hogy csináljon már valamit a gépemmel mert szar. Megjegyzem ugyan ilyen simán megy Debian alatt is. Máskülönben tele lenne a net ezzel a problémával és 3 nap alatt javítanák a hibát. Ha nem hiszed, keress rá a problémádra angolul.

Maradj már meg 1 jól bevált felületnél, 1 disztrónál és annyi. Pár éve Debian 6-al operáltak a Nasa-nál is. Hiába van most épp 12-es verzió. Kitartanak a régi, atom stabil, jól bevált verziónál. Most hiába okádják majd ki futószalagon a legújabb Ubuntut vagy Debiant, nem baj az ha le vagy maradva vagy egy évvel, vagy kettővel. Csak csilli villi dolgokat veszítesz. Semmi mást.

Nagy Gyula Most átléptem Gnome felületre. Itt a 132 G-s kötethez kért hitelesítést, így felcsatolta.

Akkor nincs már csatolási gond, probléma megoldva, téma zárható.

@"Nagy Gyula"#p675837A Gugli drájvra itt sem engedett be.

Ez szerintem egy másik gond, nem ide tartozik, lehet neki új témát nyitni. :-D

• klt válaszolt erre.
              • klt kedveli ezt.

Nagy Gyula Drive(1): Kingston DataTraveler 3.0
                Volume(0): Ventoy
                Mount(0): Ventoy -> file:///media/big/Ventoy

Az pendrive ott hibátlanul csatolva vagyon.

A többi hibádat egyelőre nem tudom reprodukálni a rendszerem szétcseszése nélkül.
                Kíváncsiságból az "Online fiókok" (gnome-online-accounts) beállítottam a gúgli fiókomat, és miután a Google felületén engedélyeztem a hozzáférést, mind parancssorból, mind a fájlkezelőből pöc-röff megy...

laco@DellG3:~$ gio  mount  google-drive://kovaacs.laaszloo.tamaas@gmail.com 
                laco@DellG3:~$ gio mount -l
                Drive(0): BC501 NVMe SK hynix 256GB
                  Volume(0): 52 GB kötet
                Drive(1): WDC  WDS200T2B0A-00SM50
                Volume(0): kovaacs.laaszloo.tamaas@gmail.com
                  Mount(0): kovaacs.laaszloo.tamaas@gmail.com -> google-drive://kovaacs.laaszloo.tamaas@gmail.com/
                    Type: GProxyShadowMount (GProxyVolumeMonitorGoa)
                Mount(1): kovaacs.laaszloo.tamaas@gmail.com -> google-drive://kovaacs.laaszloo.tamaas@gmail.com/
                  Type: GDaemonMount
                Mount(2): SeaDrive -> file:///home/laco/SeaDrive
                laco@DellG3:~$ gio  mount -u  google-drive://kovaacs.laaszloo.tamaas@gmail.com 
                laco@DellG3:~$ gio mount -l
                Drive(0): BC501 NVMe SK hynix 256GB
                  Volume(0): 52 GB kötet
                Drive(1): WDC  WDS200T2B0A-00SM50
                Volume(0): kovaacs.laaszloo.tamaas@gmail.com
                Mount(0): SeaDrive -> file:///home/laco/SeaDrive
                laco@DellG3:~$ 

Most vannak dolgaim, de az ünnepek között amikor lesz időm VM-ben szarakodni, csinálok egy Gnome/XFCE telepítést, és megnézem, ott előjön-e a probléma?
                Ha még akkor aktuális lesz...

Szerk.:
                Esetleg próbáld meg újr fölvenni a Google fiókodat: eltávolítod, és felveszed újra.

Szerk. 2.:

Nagy Gyula A 132 G (Mint) kötetet Not authorized to perform operation üzenettel nem csatolta fel.

Ezt tudtam reprodukálni 😃
                Amikor kéri a csatoláshoz a jelszót, megadom (szándékosan) rosszul.
                Ezt meg kell ismételni 3-szor, és jön is az említett üznet:

klt az "Online fiókok"

Ez hatott. már beenged, de a dokumentum megjelenítő nem hajlandó megnyitni az ottlevőket (pdf-eket). Kiváncsian várom, mi jön még.

• klt válaszolt erre.

csuhas32 Ó, bakker...

zenity --error --text="User error. Replace user before proceeding further!" --width=500! 😃 <

Nagy Gyula Nekem ott pdf-em nincs, de kép igen. Az kicsit lassan, de megnyílott....
                    Szóval, nem tudom reprodukálni...