Milyen laptopot vegyek Ubuntuhoz?
Amúgy szeintem marhára fölösleges boncolgatni melyik CPU jobb. Azt kell tudni mennyi pénzed van, az mondja majd meg mid lesz.
Horus Ha egy mód van rá, akkor én sem Intelt veszek (elsősorban a grafikus teljesítmény miatt), de ez így ebben a formában csak fanboykodás vagy FUD.
tenkes melyiket venném? Az akciósat!
Hacsak nincs valami a tarsolyában az egyiknek, ami a másiknak nincs. Intelekben, ahol van GPU, ott már megvan a quicksync, ami jól működik Linux alatt is, és nem olyan rossz ám közel 400fps sebességgel videókat konvertálni
Ez nem tudom, AMD-vel mostanság működik-e, mikor intelre váltottam, még kanyarban sem volt a VCE támogatása.
Horus AMD-nek is van termék evolúciója és a szakemberek szerint is messze jobb mint az Intel CPU-k!
Isten látja lelkemet, hogy nem akartam ebbe bele menni, de rettenetesen viszket, kikívánkozik, és ha tovább visszatartom, még megromlik bennem....
Desktop procikat hasonlítok össze, hasonló árban és a megjelenés idejében.
Azért pont az i7-8700 -t vettem alapul, mert pont ilyenem van most a desktop gépemben, és ugye, a megállapítás szerint szarnak kéne lennie. És azért pont a 2700X-et tettem mellé, mert megjelenési idejében hasonló, bár jópár hónappal később jött ki, mint az intelé (ezzel az AMD-nek kedvezek az összvetésben), és az akkor elérhető legereősebb desktop CPU volt.
Az intel 300$ volt, az AMD pedig 330$, tehát árban hasonlóak voltak -bár azért 10% ott csilingel köztük...
És akkor a versus:
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-8700-vs-AMD-Ryzen-7-2700X/3940vs3958
https://www.cpu-world.com/Compare/52/AMD_Ryzen_7_2700X_vs_Intel_Core_i7_i7-8700.html
No, hát én nem látom, hogy olyan hú-de-sokkal-szuperebb lenne az AMD cucca.
Persze, mindkettő jó, de teljesítményben azért eléggé hasonlóak.
Az AMD a magok számával tud nyerni, ennek ellenére sok benchmarkban az intel jön ki jobbnak.
Viszont ha hozzáveszem a forgó-morgó-bosszantási faktort, akkor az intel egyértelműen győztes.
Hangsúlyozom, nem leszólva az AMD-t, és nem haragszom az AMD-re: nekem is volt Ryzenem, és nem kizárt, hogy valamikor lesz is még.
Momentán maradok az öreg inteleimnél
Desktop vonalon tudok olyat mondani, hogy volt anno i7-4xxxK + nvidia 1060 + 16GB ram + SSD
ezzel az Avatart konvertaltam 15GB-rol 1.5GB-ra, mert a TVm nem eszi meg a legmenobb formatumokat
Fél este ez ment.
Van most Ryzen 7 5700G +NVMe +32GB RAM
1 óra alatt megcsinalja ugyan ezt és nincs dedikált grafikus kártya.
Ennyit fejlődik a technika. Simán jó külön videókártya nélkül az újabb AMD. Furdal a kíváncsiság milyen gyors tudna lenni egy GPU kombóval.
bartaszili
Ez nem olyan összevetés mint klt adott, hanem hogy mit várhatsz el egy újabb géptől.
Horus
ahhoz kevés az i5
bartaszili A Snapdragont preferálja, az az űberproci.
[törölve]
Én egy olcsó használt chromebookot vennék linuxozni. Persze át kell alakítani, de ezzel -közel azonos paraméterek mellett- kb egy százast lehetne spórolni.
Számomra megint a cél és az ízlés jelent meg. És az, hogy nekem jól megfelel a gépem, ha megfelel.
Ateszka is érdekes. Kell a Linux. Aztán vissza, mert mindent összevetve mégis csak jobb a Chrome. És a végén, mégis csak jó a háznál egy Linux is, de azt érdemes Chrome gépből átfaragni.
Kiugrott a GPU teljesítmény és ennek igénye is. Úgy is, hogy a népeimnél chrome OS alatt szaggatott a film lejátszás. A Linux alatt nem. Tehát, programozási kérdés ez is. Természetesen, csak részben.
Off: egy kis nosztalgia. Az ACAD-ot 286-os géppel tanultam. Egy éjszaka dolgozott a masinka egy képen a láthatatlan vonalak eltüntetésén.
- Szerkesztve
bartaszili
Teljesen egyet értek! Ez egy okos ember AMD Ryzen 7-el!
A VGA nem lesz fontos, Mert a legtöbb AMD-ben, ha az A-1-8 -ig ban nincs is De az AMD E szériában már a képi megjelenítő elem be van építve, mint a P szériában ami csak egy proc-ból áll a Prémiumból (amit én sajnos nem kaptam, de ez a favorit) a beépített képi megjelenítő az én CPU-ben is AMD E-8 és bennük NvideaGForce! Nekem ez így jó, De már kaptam ajánlatot AMD Ryzen7/NvideaGForce-ra is , nagyon jó árban és én el is fogadom.
Horus
Annak idején, mikor az első számítógépemet vettem, ami sokkal későbbre esett nálam, mint legtöbbeteknél, mert sose vettek nekünk a szüleim, nem volt rá keret - szóval egy kedves ismerősöm a kassai műszaki egyetemről erősen ajánlotta hogy ne féljek az AMD Durontól, vegyem meg a legolcsóbbat, simán jó. Pentium II -t simán vertem vele, igaza volt. Kesőbb volt szerencsém Athlon x64-hez, meg a 2 magos verzióhoz is. Ebben az időszakban amúgy az i5 és i7 nem fűtötte ki a szobát annyira mint egy AMD Athlon. Aztán jöttek a kiselejtezett irodai PCk, Core2Duo, meg i5. Voltak melós gépeim Xeon procival. Ez a Ryzen 7-es nem fűt, nem szarik be semmilyen számítástól, és lenyomja a melós workstationt mint a csikket. Meleg szívvel ajánlom bárkinek. Laptop vonalon még sose volt modernebb AMD a kezem között. Arról nem tudok mit mondani. De i5 alatt nem vennék laptopot dolgozni. Az olyan minimum hogy csak na nálam.