- Szerkesztve
Üdv.
Szeretnék megosztani egy mappát úgy, hogy az Androidon futó VLC-vel lejátszhassam a benne lévő fájlokat. A VLC a következőt kéri: felhasználónév, lehetőleg "DOMAIN;username" formában, és egy jelszót.
Milyen domain az, amit kér, mit írjak ide és hogyan? A username gondolom a samba felhasználó neve, igaz?
Nem értek a sambához. Amikor legutóbb, évekkel ezelőtt be akartam ezt állítani az előző rendszeremen, még a rendelkézésemre állt a system-config-samba, egy ilyen kis grafikus felület, azzal valahogy sikerült de nem emlékszem, hogyan.
A Caja fájlkezelőhöz találtam egy bővítményt, így legalább a mappát meg tudom osztani. Mondjuk, az smb.conf-ban nem látom hogy megjelent volna, de a VLC már felhozza, csak üresként mutatja. Ha bele akarok menni, akkor kéri ezt amit írtam. Nem tudom, hogy osztja meg ha nem kerül bele az smb.conf-ba (amit egyébként próbáltam kézzel is szerkeszteni, beleírtam a megosztást.) Vagy hogyan kell akkor működő megosztást csinálni? Nem elég egy felhasználót létrehozni, be kell tenni valami csoportba?
Elnézést, lehet hogy kissé szétszórtan fogalmazok, de nincs kedvem beleásni magam a sambába, mivel úgyis kb. 10-évente egyszer kell ezt csinálnom, úgyis elfelejteném legközelebb. Erre volt jó a system-config-samba, de persze ki kellett venni valamiért. Mióta újratettem a rendszert (sok évig egy elavult Ubuntut használtam), kb. 5-6 dologgal kell most szenvednem amit a régin pofonegyszerűen be tudtam állítani.
(A többi, ha érdekel valakit:nincs egyszerre hang a gép elülső és hátsó kimenetén [vagy-vagy], a conky "beég" a képernyőbe, acestream lejátszó telepítése, a libreoffice összeomlasztja a rendszert [igen újratelepítettem már], bill.parancs a fájlböngésző indításához)
Köszi előre is