- Szerkesztve
- Legjobb válaszmeskobalazs állította be
Helló,
Pontosan melyik verzió van fent jelenleg Ubuntuból?
Az sambahoz kapcsolódóan. Ha a megosztást látod a VLC-ben telefonon akkor már remélhetőleg csak be kell állítani Ubuntun. Most sajnos nincs előttem, hogy kell pontosan Ubuntu esetében.
A terminálba beírva először is megmondod, hogy melyik felhasználóval engeded a belépést:
sudo smbpasswd -a <felhasználóneved>
Pl. gyoom felhasználónév esetén:
Beírod az alábbit, miután entert nyomsz kérni fogja, hogy adj meg valami jelszót:
sudo smbpasswd -a gyoom
Meg kell adnod azt a jelszót amivel majd a VLC-ből szeretnéd elérni.
A domain ebben az esetben neked a workgroup ha alapértelmezett van beállítva.
Ezt úgy tudod megnézni, hogy mi van beírva:
sudo cat /etc/samba/smb.conf | grep workgroup
A VLC-ben nem kell megadni ezt a csoportot DOMAIN-ként, mert alapértelmezetten működnie kellene.
A VLC esetében rámész a megosztott mappára és felhasználónevedet és amit beírtál jelszót beírod (amit az smbpasswd lefuttatása után megadtál).
A többi probléma esetében én nyitnék egy új témát csak azoknak.
Conky-t nem használtam. Így nem is tudok segíteni abban. A telepítéssel kapcsolatosan a snap csomagban elvileg fent van az a acestream lejátszó. Az meg érdekes, hogy libreoffice így összeomlasztja a rendszert.
Ezt csak akkor nézd tovább ha nem sikerült valamiért mégis megosztás.
Ha valami probléma van a megosztással akkor érdemes lehet direktbe megadni a mappát amit meg szeretnél osztani.
Példában én most a saját felhasználom mappájában csináltam egy sambashare mappát
nano terminálos szöveg szerkesztővel megnyitod:
sudo nano /etc/samba/smb.conf
Ott megadod a könyvtárat ami meg szeretnél osztani, ha valamiért nem osztotta meg.
Itt a [sambashare] utánai rész mondja meg, hogy mi legyen megosztva.
Nekem itt /home/gyoom/sambashare és browseable = yes
[sambashare]
path = /home/gyoom/sambashare
browseable = yes