- Szerkesztve
andy2.0 mindkettővel lehet akár már meglévő felhasználóval és lehet új felhasználóval samba elérést beállítani.
Conky az, hogy divatos vagy nem divatos az lényegtelen. Ha te szereted használni akkor csinálj neki egy új fórum témát kérdezd meg. Érdemes lehet még a linuxmint fórumára is kitenni a kérdéseidet.
Fórumtagok közül aki ért hozzá az hozzá fog szólni ha van ilyen. Egy nagyon icipicit lehet, hogy én is tudok segíteni persze az a probléma összetettségétől függ.
Ha snapos csomagot nem szeretnéd felrakni akkor esetleg appimage csomag jó lehet bár régebbi csomag(engem az zavar egyedűl ebben, hogy orosz vagy ukrán nyelven van a leírás neki és nem a szoftver fejlesztője csinálta meg, persze ettől függetlenűl jó lehet, biztonsági szempontból pedig jó kérdés mit csinál ez a program, de ha megbízol benne akkor telepítheted, de igazából akkor inkább már a snap csomagot válaszd mert az újabb is és valószinűleg ellenőrzésen is átment. Egy random github felhasználó által összerakott appimage progiról meg semmit nem tudunk maximum a visszajelzésekből ha van).
Legjobb talán ha snap-et felrakod és utána telepíted a snap csomagból a progit.
Azt nem tudom megmondani, hogy linux mintre pontosan, hogy kell.
Ez a leírás segíthet(elvileg nem nehéz).
Ezenkívűl 3. opció, hogy összeállítod magadnak forráskódból a programot.
A snap elvileg futthat biztonságosan elkülönítve, ha a fejlesztő nem tiltotta le.
Flatpak az kikényszeríti, hogy elkülönítve fusson.
Röviden megpróbálom összeírni. Lehet majd blog formában megjelenítem amit összeszedek még infókat és részletesebben írok majd róla.
Flatpak:
- Széles körű támogatottság és elérhetőség.
- Szigorú környezet szeparáció a rendszerrel.
- Alapértelmezett sandboxolás és jogosultságkezelés.
- A biztonsági frissítéseket közvetlenül a fejlesztők szállítják.
Snap:
- Hasonlóan széles körű elérhetőség és támogatottság.
- A biztonsági szeparáció és sandboxolás magas szintje lehet
- Automatikus frissítések, köszönhetően a beépülésnek a rendszerbe.
- Az ökoszisztéma szigorú ellenőrzése, mielőtt a Snap Store-ba kerülne.
AppImage:
- Egyszerű és könnyen használható.
- Kevésbé integrált a rendszerrel, ami némi biztonsági kockázatot jelenthet.
- Nincs beépülve a rendszerbe, így nincs automatikus frissítés.
- Felhasználói felelősség az alkalmazások biztonságos kezeléséért és frissítéséért.