- Szerkesztve
Nagy Gyula Mármint maga a FAT32 nem támogatja a jogosultságkezelést, fájlméretbeli hátrányai ellenére ezért is maradt meg külső adathordozóknál, nincs hozzáférési probléma.
Nagy Gyula Mármint maga a FAT32 nem támogatja a jogosultságkezelést, fájlméretbeli hátrányai ellenére ezért is maradt meg külső adathordozóknál, nincs hozzáférési probléma.
Nagy Gyula Valahogy mégis megvan, hogy az egyik kép olvasható, a másik nem.
SD kártyán a képet a fényképezők rendszerint DCIM nevű könyvtárba teszik. Ráadásul a gép használ valamilyen elnevezési sémát, példásul DSC_<sorszám>.JPG. Ami nem a DCIM-ben van sőt, azon belül is az adott gép saját nevű könyvtárában, azzal tuti, hogy nem foglalkozik a gép, és sanszos, hogy a mi a fájl elnevezési sémájából kilóg, azzal sem (bár ez utóbbiban nem vagyok biztos).
Nagy Gyula a Home könyvtáram áthelyezésével próbálkoztam.
SD kásrtyára?
Nagy Gyula A Linux sem csak Unix jogosultságokat kezel.
Hanem? Még miket?
Kékfelhő Ha a fényképezőgépben formáztam,arra nem tudtam a számítógépről a képet tenni
Mi volt a hibajelenség?
Tulajdonképpen miért akarsz gépen RÁtenni képet? Az a fényképező dolga.
Kékfelhő A képek között vannak telefonon készült képek ugyanolyan jpg formátumban.
Miért akarod ezeket a fényképezőre átvinni?
Közben született pár kérdés és válasz.
Abból amit Kékfelhő írt, az is kiderült, nem az okozza a problémát, hogy a kép nem ott van ahol lennie kell.
azt írta, hogy Linux alatt formattálta. Feltehetően, Fat rendszerűre. A könyvtár szerkezetet már a fényképezőgép írta fel. Eltérés van abban, hogy a formattálást hol csinálta meg.
Ha a fényképezőgépben, akkor a Linux felé írásvédett volt. Ha Linux alatt, akkor a fényképezőgépben nem volt látható az amit a számítógépről föltöltött. Nyilván ugyanabba a könyvtárba ahová a fényképezőgép is pakolja a felvételeket.
Mi más lehet ez, mint jogosultsági probléma?
klt SD kásrtyára?
Akár arra is próbálhattam volna. Az orrotok előtt kísérleteztem a másik meghajtón levő partícióra való áthelyezéssel. Azóta újra megnéztem és jó eséllyel a default és defaults közötti különbségen buktam el. Most sem tudom, hol tárolja a gép az ezekhez tartozó állományokat.
a mester Hanem? Még miket?
A DOS file attributumokat biztosan.
a mester Mi értelme lenne rátenni máshol készült bármit...
Talán azért, mert a kijelzőjével kép nézegető eszköz is.
Kékfelhő Tehát akkor az eredeti problémádat megoldottad. Az újabb kérdésedre meg biztosat senki sem fog tudni mondani, elképzelhető hogy a fényképezőgép csak a saját képeit hajlandó megnyitni.
Nagy Gyula Abból amit Kékfelhő írt, az is kiderült, nem az okozza a problémát, hogy a kép nem ott van ahol lennie kell.
Ezt hol írta? Csak annyit tudunk, hogy a kártyán vannak telefonnal készült képek, amiket nem lát, ha az SD a kamerában van. Hogy miképpen és hová kerültek ezek a képek, nem tudjuk.
Még egyszer: a FAT-on nincs jogosultság kezelés!
gytoth Ezt hol írta?
https://ubuntu.hu/d/46505-kepek-masolasa-fenykepezogep-sd-kartyajara/6
Valójában nem írta. De józan ésszel csak az feltételezhető, hogy az elkészített új kép mellé, a hozzá tartozó könyvtárba pakolt.
Nagy Gyula De józan ésszel csak az feltételezhető, hogy az elkészített új kép mellé, a hozzá tartozó könyvtárba pakolt.
gytoth tehát bármit is feltételezni botorság
Jópár adatot közölt és azok alapján is, hogy képes volt megcsinálni azt amit mondott, a józan ész szerint lehetnek erős (jól valószínűsíthető) feltételezések.
Ami biztos, hogy szelektíven, másolási és olvasási gondjai voltak. Ráadásul attól függően, hogy mivel formázta meg a kártyát. Ezeket a fórumtársunk közölte.
Azt is, hogy az SD kártyát kivette a fényképgépből és (valamilyen olvasón keresztül) letöltötte a képeket a linuxos gépére. Majd megformázta a kártyát. Azt nem írta, hogy egy könyvtár rendszert is gyártott volna. A könyvtár rendszert nyilván a fényképezőgép hozta létre. Nem folytatom tovább, az előzményeket Te is megtudod ismerni (Tudom, botorság feltételezni, de feltételezem, hogy képes vagy rá.).
A fórumtársunk egy problémájával jött. Ha úgy gondolod, tudsz olyant mondani ami segíthet, tedd meg. Ha nincs jónak tűnő gondolatod, akkor ne árts akár csak a fórum hígításával is.
Nagy Gyula Ha nincs jónak tűnő gondolatod, akkor ne árts akár csak a fórum hígításával is.
WTF!!
Nagy Gyula Ráadásul attól függően, hogy mivel formázta meg a kártyát. Ezeket a fórumtársunk közölte.
Kékfelhő Ha a fényképezőgépben formáztam,arra nem tudtam a számítógépről a képet tenni. A képek között vannak telefonon készült képek ugyanolyan jpg formátumban.Viszont a fényképezőgépben ezek nem láthatók csak a számítógépben.Miért?
Engedtessék meg, hogy érezzük a zavart az erőben, meg az erőt a zavarban.
Ha nem tudta rámásolni, miért is várta, hogy a gép mutassa?
A józan ész megáll, és lekuporodik, a fenti leírást legalább 3 féle módon tudom értelmezni.
Ebből az egyik az, amire te is gondolsz.
klt a fenti leírást legalább 3 féle módon tudom értelmezni.
Ezek közül melyik az ami nem jogosultsági problémára utal?
És írt olyan verziót amelyben a számítógépről fel tudta másolni a képeket az SD kártyára.
Csodálkoznék, ha az derülne ki, hogy rossz könyvtár rendszert csinált, vagy rossz helyre másolt, ezért nem találta meg a fényképgép. De még ekkor is él az, hogy az egyik variációban nem tudott másolni. Mondjuk, írásvédett volt számára az SD kártya.
Nagy Gyula Ezek közül melyik az ami nem jogosultsági problémára utal?
Az, amelyikben a fényképezőgépen formázott SD kártya sérült(nek látszó) fájlrendszerrel kerül a gép olvasójába.
Nagy Gyula e még ekkor is él az, hogy az egyik variációban nem tudott másolni
Ezt nem is vitattam. De a gyógymód erősen függ az októl. Te sem örülnél egy vazektómiának, csak azért, mert csöpög az orrod.
klt De a gyógymód erősen függ az októl.
Te is szoktál tippelgetni, több variációban gondolkozni, utána tesztelni.
Ha a fényképezőgép hozza létre a könyvtár rendszert, akkor mindig úgy.
Illetve, az is lehet, hogy Kékfelhő újra particionált és létrehozott egy olyan fájlerendszert amit a fényképezőgép hajlandó volt elfogadni, könyvtár rendszert létrehozni rajta.
Memóriakártya hibát nem valószínűsítek.
Nagy Gyula Memóriakártya hibát nem valószínűsítek.
Én meg épp most akartam erre tippelni, csak lassú voltam. Többször találkoztam kamerák és fényképezőgépek esetén olyan kártyával, amelyik össze-vissza viselkedett a használat során, különösen ha már 1-2 éve használatban volt. Sorozatos nem sikerült csatolni géphez, vagy hibás a kártya jelzések jöttek, megnyithatatlan/másolhatatlan fájlok, formázás után pedig tökéletes működés egy ideig. Az sem volt mindegy hogy a fényképezőgép formázta, vagy a win, egyébként ugyanarra. A fényképezőgépek igazából csak a saját formázásukat szerették. És ez az idő előrehaladtával csak jobban előjött.
Szóval én első körben egy tesztre egy másik kártyával, de leginkább egy új, minél gyorsabb kártyára szavaztam volna.
tenkes Én meg épp most akartam erre tippelni,
Ezt is érdemes kipróbálni ha van tartalék kártya.
Jó lenne tudni, hogy miért azt csinálta a fórumtársunk amit. Volt-e valami gondja, vagy így szokta-e. Csak azért formázta-e, mert így egyszerübb, gyorsabb, mint törölgetni. Vagy a máshonnan való képeket akarta feltölteni és közben improvizált.
Ha megírja akkor többet fogunk tudni.