a mester csak éppen IGP nem jutott bele

OFF
Gonosz ON
Az Orca nem megy SUSE-n? :-D
ON

a mester csak éppen IGP nem jutott bele

És azt nem lehet kicseréltetni egy olyanra, amiben van IGP? Régebben vetted át mint 14 nap vagy nem online vásároltad?
Ha az alaplapon van neki kivezetés, akkor ez is opció lehet esetleg. Lehet olcsóbb (és még talán kevesebbet is fogyaszt), mint egy videokártyát venni, amire amúgy nincs is szükséged.
Fogd rám, hogy én választottam a procit és kész.

• klt kedveli ezt.

klt Most megkavarodtam:

a mester úgy néz ki, az új procimban nem lesz GPU,

Remélem csak arról van szó, hogy már meg van rendelve, vagy még frissen figyel a dobozában, mert akkor még lehet módosítani a "benézést"

Én egy RX 570 kártyát vettem (25k alkalmi vétel volt) fél éve. Nem csalódtam benne! A proci AMD a10-8770, Nem egy erőgép, de évek óta teszi a dolgát.

Nekem egy AMD A10-7860K Radeon R7 van (rendszerfigyelő szerint).
De már nagyon öreg és még mindig elbír mindennel, amire megkérem. A nyomtatóhoz kellő 3D-s tervezést is.

Viszont én megrögzött AMD-s vagyok és amióta csak lehet, mindig prociba belekalapált videokártyát használok.

A mostani kínálathoz meg annyit konyítok, mint a mester. :-D

Én már jó 10 éve teljesen áttértem lapikra, így a video "probléma" egy vásárláskor eldöntendő kérdés. Egészen a következőig nem kell foglalkozni vele. 🙂

a mester

Saját élmények:
Egy AMD Rx 550, illetve később 580 hasított minden Linux disztib alatt. Az amdgpu driver bent van a repoban mindenhol. Úgyhogy a 3D játékokig bezárólag teljes a megelégedettség.
Szintén AMD vonal: Athlon saját iGPU -ja (Vega 3): Szintén pöccre ment minden a repós amdgpu driverrel. Ezzel már nem játszanék, de a YouTube, netezés, stb felhasználásra tökéletes.
Most egy kb 10 éves Radeon R7 250 van a gépben. A Linux desktopot (Gnome) gondok nélkül jeleníti meg az animációival együtt. mivel te KDE -s vagy, talán érdekel: Kipróbáltam vele a mostani legfrissebb KDE Neon disztribet, és nem okozott neki gondot.
3D tervezés: Soha nem csináltam, de ha az RX 550 és az 580 megbírkózott a 3D játékokkal, akkor nem reménytelen a dolog.

sömike
A mester az email címemre megírhatja hova kell küldeni a kártyát, mert én Isaszegen lakok és általában hétfőnként Pestre megyek. Email: ...

(Szerk: Remélem nem veszik érte a fejemet, de lekaptam a nyilvános felületről az email-címedet, nehogy rácuppanjanak a robotok. Átküldtem a (mester_????kukucfree...) címre kvázi privátban, azt gondolom, így megtalálja. csuhas32)

KiralyMarta
    Köszi, nagyon kedves vagy, de türelmetlen voltam, és már megrendeltem az 550-et.
    Húsvétkor telepíteni és átköltözni szeretnék.

Ennyivel később: 7 nap

a mester Nem volt hozzá 12V dugasz a tápegységeden? Vagy mi volt a kihívás?