Üdv
kezdő vagyok linuxban ,kártyát sikerült életre keltenem mint alatt,de a videóbementre lenne szükségem digitalizáláshoz, erre nem találtam sehol infot.
köszönöm ha segítesz
Üdv
kezdő vagyok linuxban ,kártyát sikerült életre keltenem mint alatt,de a videóbementre lenne szükségem digitalizáláshoz, erre nem találtam sehol infot.
köszönöm ha segítesz
szat1 kártyát sikerült életre keltenem mint alatt,
Miben nyilvánul meg, hogy sikerült életre kelteni? Tudsz rajta TV-t nézni? Milyen szoftverrel?
szat1 a videóbementre lenne szükségem digitalizáláshoz,
Ha a kártya tuner bemenete működik, akkor valahol a kezelőszoftverben kéne inputot váltani.
(De ha megjött az lspci -nnk eredmény, akkor akár a /dev alatt is lehet majd keresgélni.)
VLC esetleg?
szat1 Én a VLC helyett kipróbálnék más szoftvert is.
Régen, nagyon régen voltak analóg Tv-kártyáim, aztán lett DVB-T, majd DVB-C. Mindegyikhez más szoftvert használtam.
Most olyan helyen lakom, ahol csak többszázezres kártyával tudnám nézni a Voda kínálatát, hát lemondtam a számítógépes TV-nézésről.
Ez a keresés adott pár találatot. https://www.google.com/search?client=firefox-b-e&q=winfast+tv2000+xp+linux+meghajt%C3%B3
szat1 Ha jól emlékszem, az analóghoz az xawtv volt. Erre most rákeresve már DVB-s-ről ír a link.
A me-tv-vel a DVB-T adásokat tudtam nézni, a DVB-C-hez nálam a Kaffeine passzolt.
Jó lehet a VLC is, csak nekem nincs vele tapasztalatom.
De még egyszer: ha az eszköznek két bemenete van, akkor vagy két /dev/videox tarozzon hozzá, vagy meg kell találni a (kernel)modulban azt a kapcsolót, ami az egyetlen kimenetre kiadja a kiválasztott bemenetet.
Keresném a dmesg-ben a kártya-modul-firmware üzeneteit. Ha a feladat az enyém lenne. A te dmesg-et nincs kedvem végigbogarászni, ahhoz már elég rosszul látok, főleg délután.