a mester

vlc -alat van analog tv tuner zaj ,gondolom akkor müködik

mit jelent dev alatti keresés ?

csuhas32
    vlc-vel probálom,de ott hogy választok bemenetet? csak analog és digi tv bemenet van ,kamerabemenetre
    a tuner analog zaját teszi ki.

szat1

• A kernel megtalálja a PCI-be vagy USB-be dugott eszközt.
    • Ha "felismeri", megpróbálja betölteni a hozzávaló kernelmodult (vindózos néven drivert)
    • Ha az eszköznek firmware-re van szüksége, a driver megpróbálja azt megtalálni a gépen, majd betölteni az eszközbe.
    • Ha ez is sikeres, létrehoz a /dev alatt egy (kettő, három) bejegyzést, amiket a felsőbb szintű programok tudnak használni az eszköz kezeléséhez. (pl. /dev/video0, /dev/video1)

szat1 Ezeknek NINCS tartalma. MIND üres.
      De ha egy program "olvassa", akkor dől belőle az adat.

a mester akkor segits kérlek hogy tudnám pl vlc alatt szóra bírni a bemenetet

szat1 Az engem zavar, ha csak /dev/video0 létezik. Szerintem ha a kártyának több bemenete van, akkor logikusan több csatornán kéne elérni a kimenetét. Kipróbálni nem tudom, nincs ilyen eszközöm.

szat1
            OFF
            Erre azt szoktam mondani: hozd át, megnézem 🙂

a mester csak ez van ,beállitva a vlc-be tunerzajt látok ,ezekszerint nem él a kártya videobemenete. hogyan tovább?

szat1 Én a VLC helyett kipróbálnék más szoftvert is.
              Régen, nagyon régen voltak analóg Tv-kártyáim, aztán lett DVB-T, majd DVB-C. Mindegyikhez más szoftvert használtam.
              Most olyan helyen lakom, ahol csak többszázezres kártyával tudnám nézni a Voda kínálatát, hát lemondtam a számítógépes TV-nézésről.

a mester me tv-t probáltam de ott eddig se jutottam,ajánlj kérlek valamit ,mivel probálkozzak
                köszönöm

szat1 Ha jól emlékszem, az analóghoz az xawtv volt. Erre most rákeresve már DVB-s-ről ír a link.
                  A me-tv-vel a DVB-T adásokat tudtam nézni, a DVB-C-hez nálam a Kaffeine passzolt.
                  Jó lehet a VLC is, csak nekem nincs vele tapasztalatom.

De még egyszer: ha az eszköznek két bemenete van, akkor vagy két /dev/videox tarozzon hozzá, vagy meg kell találni a (kernel)modulban azt a kapcsolót, ami az egyetlen kimenetre kiadja a kiválasztott bemenetet.

Keresném a dmesg-ben a kártya-modul-firmware üzeneteit. Ha a feladat az enyém lenne. A te dmesg-et nincs kedvem végigbogarászni, ahhoz már elég rosszul látok, főleg délután.

a mester szuper ,köszönöm ,ezzel már van kép ,még a hangot kéne összehozni 🙂

a mester már ennek is örülök,köszönöm,mára ennyi volt,hétfőn esetleg még zaklatnálak ha a hanggal nembirnék.
                      még 1x köszönöm

szat1 Akkoriban az volt a divat, hogy a hangot a kártyáról egy külön kábelen kellett rákötni a hangkártya aux bemenetére.

a mester
                        sajnos az alaplapra nem lehet rádugni . gyártottam 1 kábelt ,hangkártya line bemenetére kötöttem de sajnos nem
                        működik

a mester .