szat1 kártyát sikerült életre keltenem mint alatt,

Miben nyilvánul meg, hogy sikerült életre kelteni? Tudsz rajta TV-t nézni? Milyen szoftverrel?

szat1 a videóbementre lenne szükségem digitalizáláshoz,

Ha a kártya tuner bemenete működik, akkor valahol a kezelőszoftverben kéne inputot váltani.
(De ha megjött az lspci -nnk eredmény, akkor akár a /dev alatt is lehet majd keresgélni.)

csuhas32
    02:00.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)

a mester

vlc -alat van analog tv tuner zaj ,gondolom akkor müködik

mit jelent dev alatti keresés ?

csuhas32
      vlc-vel probálom,de ott hogy választok bemenetet? csak analog és digi tv bemenet van ,kamerabemenetre
      a tuner analog zaját teszi ki.

szat1

• A kernel megtalálja a PCI-be vagy USB-be dugott eszközt.
      • Ha "felismeri", megpróbálja betölteni a hozzávaló kernelmodult (vindózos néven drivert)
      • Ha az eszköznek firmware-re van szüksége, a driver megpróbálja azt megtalálni a gépen, majd betölteni az eszközbe.
      • Ha ez is sikeres, létrehoz a /dev alatt egy (kettő, három) bejegyzést, amiket a felsőbb szintű programok tudnak használni az eszköz kezeléséhez. (pl. /dev/video0, /dev/video1)

szat1 Ezeknek NINCS tartalma. MIND üres.
        De ha egy program "olvassa", akkor dől belőle az adat.

a mester akkor segits kérlek hogy tudnám pl vlc alatt szóra bírni a bemenetet

szat1 Az engem zavar, ha csak /dev/video0 létezik. Szerintem ha a kártyának több bemenete van, akkor logikusan több csatornán kéne elérni a kimenetét. Kipróbálni nem tudom, nincs ilyen eszközöm.

szat1
              OFF
              Erre azt szoktam mondani: hozd át, megnézem 🙂

a mester csak ez van ,beállitva a vlc-be tunerzajt látok ,ezekszerint nem él a kártya videobemenete. hogyan tovább?

szat1 Én a VLC helyett kipróbálnék más szoftvert is.
                Régen, nagyon régen voltak analóg Tv-kártyáim, aztán lett DVB-T, majd DVB-C. Mindegyikhez más szoftvert használtam.
                Most olyan helyen lakom, ahol csak többszázezres kártyával tudnám nézni a Voda kínálatát, hát lemondtam a számítógépes TV-nézésről.

a mester me tv-t probáltam de ott eddig se jutottam,ajánlj kérlek valamit ,mivel probálkozzak
                  köszönöm

szat1 Ha jól emlékszem, az analóghoz az xawtv volt. Erre most rákeresve már DVB-s-ről ír a link.
                    A me-tv-vel a DVB-T adásokat tudtam nézni, a DVB-C-hez nálam a Kaffeine passzolt.
                    Jó lehet a VLC is, csak nekem nincs vele tapasztalatom.

De még egyszer: ha az eszköznek két bemenete van, akkor vagy két /dev/videox tarozzon hozzá, vagy meg kell találni a (kernel)modulban azt a kapcsolót, ami az egyetlen kimenetre kiadja a kiválasztott bemenetet.

Keresném a dmesg-ben a kártya-modul-firmware üzeneteit. Ha a feladat az enyém lenne. A te dmesg-et nincs kedvem végigbogarászni, ahhoz már elég rosszul látok, főleg délután.

a mester szuper ,köszönöm ,ezzel már van kép ,még a hangot kéne összehozni 🙂

a mester már ennek is örülök,köszönöm,mára ennyi volt,hétfőn esetleg még zaklatnálak ha a hanggal nembirnék.
                        még 1x köszönöm

szat1 Akkoriban az volt a divat, hogy a hangot a kártyáról egy külön kábelen kellett rákötni a hangkártya aux bemenetére.

a mester
                          sajnos az alaplapra nem lehet rádugni . gyártottam 1 kábelt ,hangkártya line bemenetére kötöttem de sajnos nem
                          működik

a mester .