@[törölve] ka"#p681512 ugyanazon a vason gyorsabb,

🤣 🤣

@[törölve] ka"#p681512 semmiféle ellen-intézkedésről eddig

EDDIG.
NT alapokon: Never Trust

[törölve] Pedig ez is warez. Ha valamit nem a szabályainak megfelelően használnak, az az. Ha a W10-et letölti valaki, és nem aktiválja, mert nincs hozzá licence, akkor az idők végezetéig működni fog (minimális korlátozással), de attól még nem jogosult használni, pláne nem jogosult a támogatásra. És ez a saját felelőssége, nem háríthatja át azzal, hogy a MS szerinte engedi. Mert a MS pontosan kiköti hogyan lehet használni és ez elég, nem kell semmilyen egyéb "ellen-intézkedés".

• [törölve]

tenkes Végülis ebben igazad lehet.

[törölve] Sajnos ez a szürke zóna nagyon régóta jelen van a Windows esetén, számtalan OS fut azonos kulcsokkal, jogosulatlan frissítéssel, illegálisan aktiválva, vagy épp aktiválatlanul.
      A legrosszabb az egészben, hogy ezzel végeredményben a felhasználó jár rosszul.

• klt válaszolt erre.

tenkes Ez a marketingjük része Már a Windows 3.1 is...
        Eltűri, hogy lopják a termékeit, cserébe azt kapja, hogy csak azt ismerik, csak azt akarják használni, emiatt megkerülhetetlen (-nek tűnik).
        De semmi sem tart örökké, a legnagyobb birodalmak is összeomlanak egyszer, valamikor.

• [törölve]

Hááát nem mostanában...

[törölve]
        Az ilyen regedites gépész szakemberek miatt "biztonságos" sőt atombiztos a világ!
        Vedd meg (ha kell a gépet is), ne lopj! 😠

Szerintem ott kezdődik a dolog, hogy: A felhasználónak el kellene döntenie mire és hogyan akar használni egy PC-t/laptopot. Rengeteg ismerősöm keresett már meg az utóbbi 15-20 évben, hogy "kell neki egy gép feltelepítve" Természetesen (mindenre is) használni akarja... Az MS mindent a seggük alá tol, persze nem ingyen, de akkor is megteszi, szép/csicsás nem kell érteni hozzá. -egy 'xy.exe' két katt és települ egy program- (felhasználóbarát szoftver) Mindenféle felesleges vizuális szoftver, hogy csak kattintani kelljen az egérrel. --> cserébe mit is kap? --> Minden gépen végzett dolgát figyelik, és maga a felhasználó fogadja ezt el mikor a "licensz szerződés elfogadását" bepipálja Akár a gépe helyzetét is figyelik... A keresések alapján reklámok vannak a start menüben is (személyre szabva)... (kösz de kösz nem kérem!)

Csak összehasonlítás képpen, mit kapunk a linux-tól: Nem van reklám rendszerszniten! Ha telepíteni szeretne egy alkalmazást, elképzelhető, hogy ismernie kell a betűket, és olvasnia/tanulnia kell valamennyit, hogy az adott alkalmazás települjön, és az is elképzelhető, hogy az adott alkalmazás elindítását is terminálból kell végeznie. De a Win (bármelyike) képtelen folyamatoptimalizálásra! --> gondoljatok bele: egy pár soros script képes volt nekem 800+ db *.avi file-ból *.mkv-t csinálni felügyelet nélkül. Úgy, hogy a file-ok külön mappában voltak, és mindezt ingyen tette meg. Cserébe 30 percet kellett olvasnom, és ezen a fórumon kérdezősködnöm.

2-3-4 naponta olvasom, hogy ilyen-olyan biztonsági rés a W10/11 ben "persze" azt használják sokkal többen, mert írni-olvasni lassan már luxus. (tisztelet a kivételnek)

Én azért használok Linux (ubuntu 22.04.4 LTS), mert nincs vele gond, egyszer belakod és kész! Sok vason volt már sok OP-rendszerem: SuSe, Debian, Ubuntu, DOS 5.0, Win3.11 től napjainkig... Sőt van még eredeti működő C64-em is. De /igaz mással nem foglalkoztam/ az Ubunturól tudom azt elmondani, hogy minden beállításomat (kisebb nagyobb kopromisszummal) a 6.04 -es verzió óta tudtam örököltetni. Erre az MS nem képes! Sőt ha csak egy hardware-t cserélsz ugrott náluk a licsensz...

• [törölve]

Bigyó bácsi Igaz amit írsz, de a világ nem errefelé halad. A gép, a szoftver szerszám. Működjön mint a porszívó. bekepcsolom és megy. Kész. Láthatóan ezt lovagolja mag most a chromebokkal a Google. Aztán majd kattintani sem kell. Csak elmondod az MI-nek mit szeretnél, és megcsinálja, nemhogy parancssorban szintaktika helyesen szaktudással begépelni amit megtanultál-összeolvastál. Áááá...

[törölve] Az is igaz amit te írsz! Csak azt sajnálom, hogy tényleg igaz... (Én 22 évvel ezelőtt tanultam programozni: Pascal, C, C++ --> karakteresen) Már ez egy kihalt dolog, mint az eredeti kovács szakmám. Ma megmondják az MI-nek, hogy ezt meg ezt csinálja a program, az megcsinálja oszt kész, de gondolkozni/alkotni nem kell hozzá.

"Majdcsak eljön az ítéletnap"

• klt válaszolt erre.

Bigyó bácsi Ma megmondják az MI-nek, hogy ezt meg ezt csinálja a program, az megcsinálja oszt kész, de gondolkozni/alkotni nem kell hozzá.

"Majdcsak eljön az ítéletnap"

Egy külföldi fórumon egy német hölgy megmutatta, milyen szkriptet hányt össze neki a csetdzsípíti. Volt benne hiba....
              Pár perc alatt jobbat csináltam kizárólag a rendelkezésre álló csekélyke TI használatával.

• [törölve]

klt Pár perc alatt jobbat csináltam kizárólag a rendelkezésre álló csekélyke TI használatával.

Még most...