Van egy asztali pécém és egy okostelefonom. Egy-egy eltérő gmail van rajtuk. A pécén A-nevű, a telefonon B-jelű. Szeretném olvasni a telefonomon a B-jelű gmailján a pécém A-jelű mailjára érkező leveleket. (Válaszolni nem akarok rájuk a B-n.) Ezt szeretném, de nem jönnek át a levelek. Nem tudom miért. Minden beállítást alapon hagytam. Valamit módosítani kellene?
Gmail probléma
simike Min keresztül éred el a Gmail szolgáltatást?
Alapvetően Android telefonon erre dedikált alkalmazás van, praktikusan Gmail néven. Mindössze fel kel venni mindkét fiókot.
PC esetén böngészőből a legegyszerűbb elérni a fiókokat a Gmail saját oldalán, de be lehet állítani valamilyen levelező szoftvert is rá.
Az Android Gmail alkalmazása és a PC egy bármely böngészőn keresztül a webes felületen képes egyszerre több GMAIL fiókot is kezelni. Nekem az okostelefonon és a számítógép böngészőjében is be van állítva két eltérő fiók, mindenhol tudom mindegyiket kezelni, ha valahol nem szeretnék valamelyik fiók leveleire válaszolni, hát nem válaszolok.
csuhas32 A pécén böngészőből, gmail.com-on. A telefonon a mail appal.
Bocsánat, valamit nem mondtam el. Vagyis nem tisztáztam. A telefonomon csak a B-jelű gmail van. A pécén pedig csak az A-jelű.
Talán érthetetlen, hogy miért. Elmondom. Az A-jelű gmailt azért nen használom a telefonomon, mert az androidja már nem frissül. Ezáltal (könnyebben) feltörhető. És mivel az ezzel a gmaillal bejelentkezve egy chrome böngészőbe és azt szinkronizálva ott van minden. Címek, jelszavak, banki adatok, stb. Szóval ez ne legyen rajta az elavult rendszerű androidos telefonomon.
A telefonon csak 2 módon tudod a másik fiók leveleit megnézni:
1, Felveszed az a fiókot is (ezek szerint nem szeretnéd)
2, A másik fiók leveleit továbbítod a telefonon lévő fiókra is. Ezt a másik fiók gmail beállításai között teheted meg. Ekkor a telefonon lévő fiókra is megkapod a másik fiók leveleit, de magához a fiókhoz nem férsz hozzá.
- Szerkesztve
Talán:
A telefonon nem mindegy, hogy a gmail leveleket "hogyan" nézed, van "Beérkezett levelek", "Olvasatlan" stb. és van "Minden bejövő levél", ez utóbbit is nézd meg.
- Szerkesztve
Nincs elgépelve a cím, amire kéred a továbbítást?
Szerk: Az jó lesz, mert kaptál megerősítőt.
Írj a Gmail csapatának, oldják meg!
- Szerkesztve
simike Igazából nem "ott meg", mivel ugyanaz a fiók, hanem jobban behatárolható a hiányzó levelek holléte, esetleg egy másik mappában, spamok között, stb. mert a böngészős felület jóval átláthatóbb. ill. több lehetőség is van.
Akkor azt kell kikutatni, hogy miért nem megy a konkrét továbbítás. Mert, ha a cím és a beállítások jók, akkor annak működnie kell.