Az Android Gmail alkalmazása és a PC egy bármely böngészőn keresztül a webes felületen képes egyszerre több GMAIL fiókot is kezelni. Nekem az okostelefonon és a számítógép böngészőjében is be van állítva két eltérő fiók, mindenhol tudom mindegyiket kezelni, ha valahol nem szeretnék valamelyik fiók leveleire válaszolni, hát nem válaszolok.

csuhas32 A pécén böngészőből, gmail.com-on. A telefonon a mail appal.
    Bocsánat, valamit nem mondtam el. Vagyis nem tisztáztam. A telefonomon csak a B-jelű gmail van. A pécén pedig csak az A-jelű.

Talán érthetetlen, hogy miért. Elmondom. Az A-jelű gmailt azért nen használom a telefonomon, mert az androidja már nem frissül. Ezáltal (könnyebben) feltörhető. És mivel az ezzel a gmaillal bejelentkezve egy chrome böngészőbe és azt szinkronizálva ott van minden. Címek, jelszavak, banki adatok, stb. Szóval ez ne legyen rajta az elavult rendszerű androidos telefonomon.

simike És mit szeretnél? Az A jelű Gmail fiók beállításaiban megadni, hogy a B jelű fiókba továbbítsa a beérkező leveleket és a B jelű Gmail fiók beállításaiban megadni, hogy a A jelű fiókba továbbítsa a beérkező leveleket?
      A böngészőből az adott fiókba bejelentkezve meg tudod ezt tenni.

csuhas32 Azt szeretnén, ha a telefonomon B-gmailján olvashatnám pécém A-gmailára érkező leveleket. Ezt meg is csináltam, csak valamiért nem működik. Nem jönnek át a levelek.

simike Én nem tudom, hogy mit csináltál, hol és mi van beállítva nálad, de tudtommal valahogy így kell ezt:

Így csináltad?

csuhas32 Igen, így. Beállítottam. Kérte az A-gmail ellenőrző telefonszámát. Az arra küldött kódot beírtam. elfogadta. Mást nem változtattam. Nem jönnek átt a levelek.

A telefonon csak 2 módon tudod a másik fiók leveleit megnézni:
            1, Felveszed az a fiókot is (ezek szerint nem szeretnéd)
            2, A másik fiók leveleit továbbítod a telefonon lévő fiókra is. Ezt a másik fiók gmail beállításai között teheted meg. Ekkor a telefonon lévő fiókra is megkapod a másik fiók leveleit, de magához a fiókhoz nem férsz hozzá.

Talán:
              A telefonon nem mindegy, hogy a gmail leveleket "hogyan" nézed, van "Beérkezett levelek", "Olvasatlan" stb. és van "Minden bejövő levél", ez utóbbit is nézd meg.

tenkes Igen, a 2-es. Megcsináltam. Küldött megerősítő mail is a B-gmailomra. Megerősítettem. Azt írta sikeres megerősítés. Mégsem jönnek át a levelek.

simike Ok igaz, közben rájöttem, hogy nálad igen, mert csak egy fiók van a telódon, míg nálam több.

A PC-n sem látszanak a telós fiókon a továbbított levelek?

tenkes A pécén csak és kizárólag az A-gmail van. Az nem mutatja csak a beérkező leveleket. Szóval nem értem a kérdésedet.

simike A pécén csak és kizárólag az A-gmail van.

Egyszerű. Elmész a gmail.com oldalra belépsz B gmailba és meg tudod nézni, hogy ott látszanak-e a továbbított levelek. Ha végeztél akkor meg kilépsz.

tenkes Pontosan hol nézzem meg? Már értem, megnézten. Ott sincs semmi. De miért gondoltad, hogy ott meg lesz? Mert a mail app nem mutatja? Nem jön át.

Nincs elgépelve a cím, amire kéred a továbbítást?
                        Szerk: Az jó lesz, mert kaptál megerősítőt.
                        Írj a Gmail csapatának, oldják meg!

simike Igazából nem "ott meg", mivel ugyanaz a fiók, hanem jobban behatárolható a hiányzó levelek holléte, esetleg egy másik mappában, spamok között, stb. mert a böngészős felület jóval átláthatóbb. ill. több lehetőség is van.
                        Akkor azt kell kikutatni, hogy miért nem megy a konkrét továbbítás. Mert, ha a cím és a beállítások jók, akkor annak működnie kell.

tenkes Akkor azt kell kikutatni, hogy miért nem megy

Igen azt. Ezért írtam ide. Hátha van valami tippetek, amit megpróbálhatnék.

Mikor aktiváltad a továbbítást? Lehet az is, hogy kell egy kis idő ahhoz, hogy működni kezdjen. Azt gondolom, hogy a beállítást követően érkező új bérkező levelek fognak csak bekerülni a másik fiókba is. Jött a kiindulási fiókba azóta egyáltalán üzenet? Küldj egyet oda és nézd meg, hogy a násikba is megjelenik-e.

Hoppá! A bal felső sarokban lévő három vonalra tappodtam, és végignéztem az összes opciót amire tappodni lehetett. Van egy olyan, hogy "Összes e-mail". És ott volt. Megérkezett.

De ez így nem jó. Azt szeretnén, hogy jelezzen a telefon, hogy levék jött és ha rátapodok a mail appra, akkor ott legyen. Ezekszerint ez csak valami beákkítás kérdése?

simike

simike Igen azt. Ezért írtam ide.

Azért nem teljesen, hiszen akkor nem értetlenkednénk itt többen is 🙂. Viszont így csak triviális tippek lehetnek, miszerint nem jól írtad be a címet, vagy nem jól állítottad be a továbbítást, hiszen ha a beállítás óta jött már továbbítandó levél, annak meg kellett volna jönnie a másik címre is.
                              Viszont ezzel a tippel nem sokra mész.