sensor Két I/O error van az sdb-re a képernyőképeden. Ez nem jó jel.
Nekem volt, hogy a SATA kábel feküdt meg. Szerencsére.
Live alól nézz vele kapcsolatban egy lemezellenőrzést.

sensor ssd hibátlan

Ha hibátlan, akkor nem. De erről meg kell győződni
    sudo smartctl -a /dev/sdb
    A smartctl a smartmontools csomagban van.
    Hozd ide, amit kiír!
    Ha tényleg a kábel vacak, lesznek UDMA CRC errorok. Ha más, akkor meglátjuk.

klt Ehhez be kellene jelentkeznem. No, de eddig nem jutok el.

sensor Ez egy adapterben van. Lehet az is, hogy az adapter, de az is, hogy az SSD hibás.

• klt válaszolt erre.

sensor Mihez kell bejelentkezned?
          Bebootolsz az Ubuntu telepítőjéről és a Try Ubuntu-t választod. Ott kapcsolódsz a netre, elindítod a Firefoxot, már itt is vagy a fórumon, másolod a parancsokat. Mondjuk az ubuntu.hu-ra bejelentkezhetsz, hogy bemásold nekünk a parancskimeneteket, de az nem akkora mutatvány, sikerülnie kellene.

• klt kedveli ezt.

csuhas32 És még az is lehet, hogy az adapter nem támogatja a SMART-ot.
          Akkor cumi, mert nem fogjuk tudni, hol a hiba.

OFF

hepaly UPDATE: kész is 🙂

Tényleg. Próbáltam rá adni egy helyeslő sárga hüvelykujj reakciót, de most nàlam az nem megy. Android, Firefox. Megnéztem másik hozzászóláson is, ott reakció helyett kedvelés lett belőle.

Mindenkinek köszönöm a segítőkészséget! Számos sikertelen próbálkozás után feladtam. Úgy látszik a 24.04 nem kedveli a 4330s-t.
          Egy másik disztribúciót választva, most már hibátlanul működik.
          Még egyszer köszönöm!

sensor Azt pedig semmi jogunk - és a később netán idetévedőknek - megtudni, hogy melyik az a rendszer, amit sikerült feltenni.

Semmi szándékom/okom eltitkolni! Bodhi.