sensor
Mindjárt hosszabb a hibaüzenet!
Ez egy Legacy telepítés? A BIOS-ban a Legacy boot engedélyezve?

Ha visszateszed a telepítőpendrive-ot, a telepített rendszer nem indul el? Nincs kedved végigfotózni a BIOS-t, hátha valakinek lesz ötlete? Mutatsz egy sudo parted -lkimenetet?

Ez ugyqn nem a mi rendszerünk, de az elején szerintem jó helyen tapogatóznak:

(Jé, egyből videó lett a linkből, @hepaly valamit fejlesztett szép csöndben.)

sensor Ha ez tuti legacy, akkor feljebb az UEFI boot mode, a PXE és az SD card elől is kivenném a pipát. Nem lehet, hogy először UEFI-s eszközt keres?

Újabb próbálkozás a telepítéssel.

Ez nem rendszerhiba, ez hardverhiba.

OFF
          Ha rákattintok egy képre, akkor az megjelenik teljes képernyőn, amit 4x kell bezárnom, hogy bezáródjon (4 példány van belőle). W11, FF.
          ON

csuhas32 off: jaja, de majd még finomítok rajta, hogy jobban nézzen ki 🙂

OFF
            tenkes @hepaly Nálam is több példányban nyílik meg a hsz-ben lévő kép, ha nagy/eredeti méretben nézném (az utolsót tizenháromszor zártam be). Andorid, Linux, a böngésző Firefox.

Htibi Egy memória hiba kilőve, de még mindig van valami.

• klt válaszolt erre.

sensor Két I/O error van az sdb-re a képernyőképeden. Ez nem jó jel.
                Nekem volt, hogy a SATA kábel feküdt meg. Szerencsére.
                Live alól nézz vele kapcsolatban egy lemezellenőrzést.

sensor ssd hibátlan

Ha hibátlan, akkor nem. De erről meg kell győződni
                  sudo smartctl -a /dev/sdb
                  A smartctl a smartmontools csomagban van.
                  Hozd ide, amit kiír!
                  Ha tényleg a kábel vacak, lesznek UDMA CRC errorok. Ha más, akkor meglátjuk.

klt Ehhez be kellene jelentkeznem. No, de eddig nem jutok el.

sensor Ez egy adapterben van. Lehet az is, hogy az adapter, de az is, hogy az SSD hibás.

• klt válaszolt erre.