Tudna valaki segíteni?
Látszólag rendben feltelepül, majd újra indítás után, BootDevice Not Found.

csuhas32 a következőre módosította a címet: Ubuntu telepítése HP 4330s-re.

sensor Kétféleképpen.
    A citált témában ugyanilyen semmitmondóan kérted a segítséget. Elég sokan válaszoltak, de te elfelejtettél reflektálni.

Most sem adtál semmi információt a telepítésről (oké, berajzoltál egy géptípust, amiből tudnunk kéne a paramétereit), de még azt sem közölted, miféle buntut próbáltál telepíteni.

Aki nekiállna segíteni, annak legelőször is barkochbáznia kell, hogy találjon egy ösvényt, amin elindulhat.
    Mindegy, járnak erre türelmes emberek, várd ki, míg rád találnak, és KÉRLEK, válaszolj a kérdéseikre.

• klt kedveli ezt.

Elfogadom a kritikát és megszívlelem. Családtagomtól kaptam ezt a gépet. Win8 volt rajta, a win 10-et próbáltam. Miután nem mai darab, egyes driverek már nincsenek hozzá. Ezért gondoltam, hogy egy Ubuntu 24.04 jobban érezné magát ezen a vason.
    Köszönöm a megértést és a türelmet!

UPDATE:
    Kiszedtem a két linket, mert nem publikus hivatkozás, így senki sem tudja megtekinteni. Képeket ide is fel tudsz tenni közvetlenül.
    Üdv.: hepaly

sensor
    Mindjárt hosszabb a hibaüzenet!
    Ez egy Legacy telepítés? A BIOS-ban a Legacy boot engedélyezve?

Ha visszateszed a telepítőpendrive-ot, a telepített rendszer nem indul el? Nincs kedved végigfotózni a BIOS-t, hátha valakinek lesz ötlete? Mutatsz egy sudo parted -lkimenetet?

Ez ugyqn nem a mi rendszerünk, de az elején szerintem jó helyen tapogatóznak:

(Jé, egyből videó lett a linkből, @hepaly valamit fejlesztett szép csöndben.)

sensor Ha ez tuti legacy, akkor feljebb az UEFI boot mode, a PXE és az SD card elől is kivenném a pipát. Nem lehet, hogy először UEFI-s eszközt keres?

Újabb próbálkozás a telepítéssel.

Ez nem rendszerhiba, ez hardverhiba.

OFF
            Ha rákattintok egy képre, akkor az megjelenik teljes képernyőn, amit 4x kell bezárnom, hogy bezáródjon (4 példány van belőle). W11, FF.
            ON

csuhas32 off: jaja, de majd még finomítok rajta, hogy jobban nézzen ki 🙂

OFF
              tenkes @hepaly Nálam is több példányban nyílik meg a hsz-ben lévő kép, ha nagy/eredeti méretben nézném (az utolsót tizenháromszor zártam be). Andorid, Linux, a böngésző Firefox.

Htibi Egy memória hiba kilőve, de még mindig van valami.

• klt válaszolt erre.