Az opt/omegat/plugins mappába nem tudok belemásolni egy fájlt, mert nincs írási jogosultságom.
Próbáltam terminálban a sudo chmod -R u+w omegat/plugins parancsot, de az sem vezetett eredményre. A grafikus felületen, amikor megnéztem a jogosultságokat, azt mondja, hogy nem módosíthatom a mappa jogosultságait, mert nem én vagyok a tulajdonos.
Írási jogosultság megszerzése egy mappában
- Legjobb válaszmeskobalazs állította be
puho sudo chmod -R u+w omegat/plugins parancsot
Ez így biztos nem jó.
Ha tényleg csak másolni kell a fájlt, akkor ne a könyvtár jogosultságait piszkáld, másold oda rendszergazdaként.
sudo cp /ahol_a_fajlod_van/fajlod /opt/omegat/plugins
(Az opt/omegat/plugins elejéről is lehagytál egy karaktert, így helyes: /opt/omegat/plugins. Nem mindegy.)
- Szerkesztve
Én ezzel a paranccsal próbálnám:
sudo chmod +x /opt/omegat/plugins
Szerk.:
csuhas32 Ha tényleg csak másolni kell a fájlt, akkor ne a könyvtár jogosultságait piszkáld, másold oda rendszergazdaként.
Teljesen jogos
Bigyó bácsi Biztos? Ez nem futtatahatóvá teszi?
Ide nem számokat szoktak írni? 664 vagy ilyesmi?
csuhas32 A "+x" kapcsoló az írás és olvasást is lehetővé teszi. (legjobb tudásom szerint) a "777" számot helyettesíti.
Bigyó bácsi Akkor ez még a 666-nál is rosszabb, pedig egyesek már annak láttán is sűrűn vetik a kereszteket! :-D
Lesz egy könyvtár a rendszeren belül talán egyedüliként, melyben lévő tartalmat bárki olvashatja, írhatja, futtathatja.
Jó ez? Szükséges ez? Szerintem picit túlzás.
- Szerkesztve
Bigyó bácsi "777" számot helyettesíti.
Ez pontatlan vagy inkább téves információ. A chmod +x futtatási jogosultságot ad a tulajdonos, csoport, és mindenki egyéb számára. Ez nem egyenlő a 777 jogosultsággal.
Beírtam azt, hogy sudo chmod u+w /opt/omegat/plugins és az volt a válasz, hogy a művelet nem engedélyezett.
- Szerkesztve
.
a mester Ezt legközelebb kevésbé bicskanyitogató módon kellene leírni.
Köszönöm. Végre sikerült átmásolni rendszergazdaként a fájlokat.
- Szerkesztve
meskobalazs Úgy tűnik, használt.
Mindenki nyomja a céhámod különféle verzióit, az egyetlen emberre, aki a jó megoldást írja, rá de bagóznak.
Rúgjatok ki ismét, ha zavar az igazság.