Bigyó bácsi

Bigyó bácsi "777" számot helyettesíti.

Ez pontatlan vagy inkább téves információ. A chmod +x futtatási jogosultságot ad a tulajdonos, csoport, és mindenki egyéb számára. Ez nem egyenlő a 777 jogosultsággal.

csuhas32 Ide nem számokat szoktak írni? 664 vagy ilyesmi?

Kinek ízlése szerint lehet a chmod után a jogosutságokat írni, lehet számokkal vagy a r - w - x különböző kombinációjával is.

Beírtam azt, hogy sudo chmod u+w /opt/omegat/plugins és az volt a válasz, hogy a művelet nem engedélyezett.

.

Köszönöm. Végre sikerült átmásolni rendszergazdaként a fájlokat.

meskobalazs Úgy tűnik, használt. 🙁

Mindenki nyomja a céhámod különféle verzióit, az egyetlen emberre, aki a jó megoldást írja, rá de bagóznak.
      Rúgjatok ki ismét, ha zavar az igazság.

puho Tehát megvan a legjobb válasz? Jelölhetnéd...

a mester Rúgjatok ki ismét, ha zavar az igazság.

OFF
        Szerintem a stílust kifogásolták nem a hozzászólás igazságtartalmát.
        Persze nem értek ehhez sem. Csak nyomkodom itt a gombokat. Hol ezt, hol azt.

a mester Minek? Úgy is visszajössz. :-D

(Nyelvészek, kiestem a gyakorlatból: úgy is vagy úgyis?)

Htibi Úgyis lesz valaki, aki azt mondja úgy is jó. Pedig nem. 🙂

• klt válaszolt erre.

tenkes OK. Ott a pont. A 3ik rumot nem kellett volna meginnom, megmaradtam volna látszólag okosnak.

klt rumot nem kellett volna

Ismeretlen szóösszetétel! 🙂

Htibi
              (Én egyelőre majdnem egyenlőre hoznám ki, hisz, úgy is lehet helyes, hogy: úgyis itt maradsz, hisz van másik azonosítód. :-D)

Ennyivel később: 5 nap

csuhas32 Aztat én már régen elfelejtettem. A rövid távú memóriám ebben a korban már elég lyukas. A dínók kihalása, az özönvíz az teljesen megvan, de a Dózsa-lázadás, Őszirózsás forradalom, meg az ellenforadalom már teljesen homályos.

Ennyivel később: 14 nap