csuhas32 A "+x" kapcsoló az írás és olvasást is lehetővé teszi. (legjobb tudásom szerint) a "777" számot helyettesíti.

Bigyó bácsi Akkor ez még a 666-nál is rosszabb, pedig egyesek már annak láttán is sűrűn vetik a kereszteket! :-D
    Lesz egy könyvtár a rendszeren belül talán egyedüliként, melyben lévő tartalmat bárki olvashatja, írhatja, futtathatja.
    Jó ez? Szükséges ez? Szerintem picit túlzás.

Bigyó bácsi

Bigyó bácsi "777" számot helyettesíti.

Ez pontatlan vagy inkább téves információ. A chmod +x futtatási jogosultságot ad a tulajdonos, csoport, és mindenki egyéb számára. Ez nem egyenlő a 777 jogosultsággal.

csuhas32 Ide nem számokat szoktak írni? 664 vagy ilyesmi?

Kinek ízlése szerint lehet a chmod után a jogosutságokat írni, lehet számokkal vagy a r - w - x különböző kombinációjával is.

Beírtam azt, hogy sudo chmod u+w /opt/omegat/plugins és az volt a válasz, hogy a művelet nem engedélyezett.

.

Köszönöm. Végre sikerült átmásolni rendszergazdaként a fájlokat.

meskobalazs Úgy tűnik, használt. 🙁

Mindenki nyomja a céhámod különféle verzióit, az egyetlen emberre, aki a jó megoldást írja, rá de bagóznak.
        Rúgjatok ki ismét, ha zavar az igazság.

puho Tehát megvan a legjobb válasz? Jelölhetnéd...

a mester Rúgjatok ki ismét, ha zavar az igazság.

OFF
          Szerintem a stílust kifogásolták nem a hozzászólás igazságtartalmát.
          Persze nem értek ehhez sem. Csak nyomkodom itt a gombokat. Hol ezt, hol azt.

a mester Minek? Úgy is visszajössz. :-D

(Nyelvészek, kiestem a gyakorlatból: úgy is vagy úgyis?)

Htibi Úgyis lesz valaki, aki azt mondja úgy is jó. Pedig nem. 🙂

• klt válaszolt erre.

tenkes OK. Ott a pont. A 3ik rumot nem kellett volna meginnom, megmaradtam volna látszólag okosnak.

klt rumot nem kellett volna

Ismeretlen szóösszetétel! 🙂

Htibi
                (Én egyelőre majdnem egyenlőre hoznám ki, hisz, úgy is lehet helyes, hogy: úgyis itt maradsz, hisz van másik azonosítód. :-D)

Ennyivel később: 5 nap

csuhas32 Aztat én már régen elfelejtettem. A rövid távú memóriám ebben a korban már elég lyukas. A dínók kihalása, az özönvíz az teljesen megvan, de a Dózsa-lázadás, Őszirózsás forradalom, meg az ellenforadalom már teljesen homályos.