klt Üdv! előlről kezdem. van egy RPi-m amin screen-ben futtatott rtorrent-el letöltött fileket tárolok egy winyón. a letöltéseket egy másik linuxos gépről, töltöm át, és indítom SSH-n keresztül. Ezen a gépen van egy kodi is, amit TV video bemenetén keresztül és a tv távirányítójával nézzük a filmeket. Ezen kívül van egy asztali pc-m linuxal Ezen keresem és erről indítom el a torrenteket, és minden másra is használom. (és még van két RPi különbőző adatgyüjtésre, amit ugyancsak SSHn keresztül a PCről kezelek, és egyiken sincs bill. egér, monitor csak LAN és 1Wire felület (kivéve a kodi+tv))
Ebben a rendszerben kellett cserélnem a routert meghibásodás miatt. az új router tp archer3000 kezel usb-n fájlszervert (?) és ide szeretném áttenni a winyót amire letöltöm és tárolom a nézendő filmeket, és a rendszerbe illesztését próbálom (adatgyüjtők archiválása is esélyes). régebben szambám volt a gépek között, de folyton gondom volt a jogosságokkal, stb. Most linux NFS -el vannak rendszerbe kötve.
A tp router csak annyit mond: linuxnak: smb://192.168.0.1 és semmi többet. most amit mondtál a cifs után azokat az adatokat honnan vegyem? amikor én csináltam a smb szervert akkor ezek ebből adódoan megvoltak, de most? (most nézem a tv-n találok olyat hogy tp-share, de mit ad isten ott meg nem játsza le mindegyiket amit a kodi igen) és nem csak én nézném, hanem a család (ha csak én lennék nem lenne semmi ilyen gondom)
ftp filezillában kifogástalanul működik, de már az egyszerű ftp vel is gondom van (mert a filezillát nem tudom használni karakteresen ) Ja és csak magyarul tudok és öreg (? 65) vagyok
Ja és ha nem a fstab-ba akkor hogyan mert ugye ezek automatizáltak lennének valamennyire az RPi-k miatt a PC-n meg tudom én oldani amit ott kell
előre is köszönöm