2a1g lehet kérni kompatibilis linuxos megfelőjét bizonyos windowszos programoknak

Rossz a kérdés szerintem!
Nem az a jó kérdés pl., hogy milyen linuxos program kompatibilis az Adobe Premierrel? Szerintem a jó kérdés az, hogy egy adott feladat elvégzésére milyen eszközkészlet van Linuxon? Példánál maradva, ne a Premiert keressük Linuxon, hanem egy videoszerkesztőt, amivel a feladat ugyanolyan jól elvégezhető.

• 2a1g válaszolt erre.

klt Sokmindent. Iegen. De ebben a keresett két opcióban meg pont nem. Szóval jelenleg ott tartunk, hogy "nincs".

2a1g Akkor nincs. Eddig a bchunk és a dd mindig tökéletesen kielégítette az ilyen irányú igényeimet.
      Ha hiányzik, fejlessz eléjük GUI frontemdet! 🙂

• 2a1g válaszolt erre.

klt Ez már csak csomókeresés a kákán. Egy windowszhoz szokott felhasználót az érdekli, hogy van, vagy nincs rá program.

(Egyébként nekem ott a windowsz is, meg a linux is. Ne érezd úgy, hogy nekem kell segítened. Jelenleg nincsenek problémáim amúgy sem.)

• Szerkesztve

2a1g Mi nincs?
          A bchunk gond nélkül konvertál bin/cue fájlokat iso-ra.
          Tehát van. Még csak nem is kell mókolni, benne van az Ubuntu tárolójában.

• 2a1g válaszolt erre.

2a1g Te nagyon le vagy tévedve. Ha van egy dologra egy jól működő program, akkor mi a búsat akarsz még?

• 2a1g válaszolt erre.

klt Felhasználó vagyok, nem fejlesztő, -nem programozó. És kérlek még viccből se személyeskedj, mert lehet bunkóságnak veszem.

• klt válaszolt erre.

Htibi "A bchunk gond nélkül konvertál bin/cue fájlokat iso-ra. "

Kipróbáptad? Ott a Chromeod Flex. Próbáld ki.

Htibi Trollkodsz? Nem kéne!

2a1g Fejlesztő én sem vagyok. Még egy jut eszembe: rittyenteni shellscripteket, amik megcsinálják az adott konverziókat, aztán társítani fájltípusokhoz: ez rendszergazdai feladat, power-user szinten megvalósítható. A mezei user meg csak jobb gombbal klikkel az iso-ra, és kiválasztja, hogy milyen program nyissa meg: ami lehet az említett szkript is.

2a1g Mégis miért „próbáljam” ki? Nekem nem kell. Akinek kell, az próbálja ki.

Soha a büdös életben, a valamikori Windowsos korszakomban sem próbáltam ki olyasmit, amire nem volt szükségem.
                  Mégis minek?
                  Ami pedig kellett, azt kipróbáltam ÉS (ez nagyon fontos rész!) megtanultam használni.

Semmi köze a gumicsontodnak ahhoz, hogy Windows vagy Linux.

• klt kedveli ezt.

2a1g Chromeod Flex. Próbáld ki.

Azt speciel dd-vel toltam pendrivera 😃
                  Szóval, valami ki lett próbálva.

• Szerkesztve

klt És fogadok, hogy hibamentesen működött a dd is, meg amit készítettél vele, az is. :-D

• klt válaszolt erre.

Htibi Valós gépen bebútolt, de nem telepítettem, mert csak komplett törléssel megy föl. Virtualboxra akartam telepíteni, de az meg nem sikerült. Mivel nem volt fontos, hagytam a fenébe.

Eltrollkodjátok ezt a topikot. Nem kéne.

(Egyébként nekem azért kellett, mert csináltam egy Ventoy pendrájvot és arra kellett a Chromeos Flex telepítő is. De már megcsináltam, tehát nekem nem kell linuxos megoldás ere. De ennek a topiknak egyébként is más a célja. Talán ha elolvasnátok a kezdő beírásomat, számotokra is kiderülne, hogy csak trollkodni akartok itt.)

2a1g Így van.

2a1g Azzal nyitsz, jogy itt lehet kérni...Mintha te akarnád teljesíteni...
                        Majd kérsz valamit, ami van ugyan, csak a specifikációdnak nem felel meg. (Tehát nincs, ahogy meg is állapítottad. - javaslom, jelöld meg azt a választ legjobbnak, legalább lesz egy megoldásod!)

A fórum működésén gondolkodj el: hány windows-refugee segítségére lesznek a témáid pár hónap múlva, mikor a topikok besüllyednek a 30-ik oldalra?

1. A Windows használatnak nincs alternatívája, mert az a Windows. A Windows ökoszisztéma lecserélése nem úgy megy, hogy alternatívát keresünk, hanem más módon oldunk meg dolgokat. Mint az autó meg pl. a motor. Teljesen felesleges azon polemizálni, hogy a motor csak akkor lenne jó, ha négy kereke lenne meg zárt kabinja, mert az az autó.
                          Kereskedelmi szoftvernek nem lehet alternatívája a szabad szoftver lényegéből adódóan. Aki Windows-t szeretne használni, vagy olyat, mint a Windows, annak ott a Windows.
                        2. Az eddig említett problémákra a Linux saját megoldást kínál, nincs GUI?, mert még senki sem írta meg ingyen. Ugyanakkor a userek többségének fogalma sincs arról, hogy mi az az img, vagy bin, tehát alapesetben a Linux épp olyan jó lehet számukra, mint a Windows.

2a1g Eltrollkodjátok ezt a topikot. Nem kéne.

Ne haragudj, az eredeti felvetésed komolytalan. Ráadásul olyan megoldásokat ignorálsz, amelyek linuxon teljesen beváltak, ill. csak azért ignorálod mert szerinted az nem felel meg egy Windows felhasználónak.
                        Pedig nem te vagy az összes Windows felhasználó.