vé Sajnos az utóbbi időben legyen az fiatal vagy idős, észrevettem, hogy sokan nem szeretnek logikusan sőt, lassan gondolkodni se. Kb 20 másodpercet rászántam, hogy megnézzem, van-e erről a hírről nemzetközi oldalon is valami. Jelentem, nem találtam semmit. Tehát a hír 99%, hogy baromság. Sajnos, te is abba a csoportba tartozol, akik a logikus gondolkodást mellőzik. Ha létezne ez a probléma, azt neked a rufus nem oldja meg.
Ma is vannak olyan rendszerek, amit Secure boot mellet nem hogy elindítani, de még telepíteni se tudsz és vannak amiket igen. Az első csoportba tartozó rendszerek esetében, a hivatalos oldalukon le van írva mit kell tenni ( Secure boot kapcsold ki. Az új alaplapok esetében a Standard kell átállítani others-re) és megy is fel a rendszer és működik, ilyen jellegű rendszernél az említett dátum, nem tenne semmit, a második csoportba tartozó rendszerek esetében, amik felmentek és működnek Secure boot mellet, ha létezne ez a probléma, már rég orvosolták volna, tehát ismételten nem érint (elég nagy gond lenne szerverek vagy munkaállomásoknál ha egyik napról a másikra nem indulna el.... )
És akkor, hogy ne nyugtassalak meg 😁 Ez leginkább linuxok esetében lehetséges, hogy egy Secure boottal működő rendszert is ki lehet "nyírni" úgy, hogy ne induljon el többet Secure boot-al, elég csak a kernelt frissíteni 😀
Tudom, hogy egyeseknek nagyon fájdalmas használni az agyát, de próbáljuk meg azért, az AI-t meg, ha nem is felejtsd el, de az ilyeneket ne erőltesd vele.