Valaki00 A törölt programokat kiszedi. Purge, remoove. A régebbi kernelt is el tudja távolítani
Arra a kérdésre valahogy nem kaptam választ, hogy honnan és hogyan tetted fel a Systembacket, hol látod, hogy a Rendszerfrissítés közben ezek a folyamatok zajlanak le?
Azért annyi igazán elvárható lenne, hogy válaszolj! :-(
Mindegy, kísérletezem magam.
De csak nem hagyott nyugodni, hogy a parancsok, amiket mutogatsz azok esetleg az MI-től származnak, légből kapottak, egyelőre nincs semmi bizonyíték, hogy itt valami különleges dolog történne, egyelőre nem láttam visszaigazolódni ezeket a purge,remove és a régi kernelt is el tudja távolítani dolgokat, de megyek utánad és esetleg olyan parancsok is benne vannak a sorban, amelyek remélhetőleg nem ártanak ugyan, de teljesen feleslegesek, ha csak azt akarjuk megcsinálni, amit a Systemback a Rendszerfrissítéskor végrehajt.
Úgyhogy feltettem újra tisztán a Debian 13.0 Cinnamont.
Arra az 1.9.4-es Systembacket.
Csináltam, amit alapból szoktam:
sudo apt update
sudo apt upgrade
sudo apt autoremove
sudo reboot
Újraindítás után indítottam a Systembacket és benne a Rendszerfrissítés funkciót. Tudod mit csinált? Érdemben semmit. Lefutott egy ellenőrzés, nem talált magának semmi végrehajtandót és kilépett.
Ha kettőnél több kernel van az autoremove is leszedi a többit (bár szerintem hagy fenn belőle szemetet), történik ennél több a Systembackben?
Számomra egyelőre ennyi, ami bizonyított. Ha később csak ezeket a parancsokat lefuttatva még talál a Systemback Rendszerfrissítés munkát, akkor azt kellene megnézni, hogy olyankor még mit csinál, és még azzal kiegészíteni ezeket a parancsokat, de ha nem lesz ilyen, akkor a kiindulási ténymegállapításként előadott feltételezés volt téves.