Üdv mindenkinek!
Hadd vázoljam fel az előzményeket! Kubuntu XX.04 a rendszer. Már évek óta eg 64GB-os alaplapi M.2 meghajtón volt a rendszerem, a mellékelt képen a TS64.. nevű, sda jelű lemezen. A fellépő igények (korszerűsítés, bővítés...) miatt bekerült egy 256-os SSD, a 24.04 már erre került. Ő CT240... néven, sdd jellel szerepel. A /home könyvtáram pedig egy Toshiba... 3TB-os lemez egyik particiójára került (ő az sdb). Néhány napja azt jelezte nekem a SMART, hogy ez a lemez hamarosan meg fog hibásodni, és nem is indult a rendszer, amíg ki nem kapcsoltam a SMART-ot. Beszereztem egy új winyót, és beépítettem. Ő egy ST2000.. ő kapta az sdc jelet. Ketté osztottam, és az egyik particióra átmásoltam a régi /home könyvtáramat, a Dolphin fájlkezelővel. (a rejtett könyvtárakat, fájlokat is)
Most jönnek a gondjaim.
Először eltávolítottam a kis M.2-es meghajtót, aztán vissza is tettem, mert a rendszer nem a csatolt /home könyvtárral indult el.
Ez lenne az egyik kérdésem, hogy hogyan tudnám megcsinálni, hogy figyelmen kívül hagyja, ha egy lemezt kiveszek, vagy beteszek?
A másik kérdés az, hogy ha ezt megoldottam, és az új winyóra másolt /home-ot csatolom, a régit pedig kiveszem, akkor fog-e úgy működni, mintha misem történt volna?