tenkes Egyébként ha ezt nem is, de egyéb MS terméket használsz, hiszen a kernel egy része is onnan jön. Más is használ, pl. a linux disztrók által általánosan és a leggyakrabban használt Azure-t.
Az Edge MOST omlik össze a kérdezőnél Linuxon Wayland alatt, az IE szerintem soha nem volt megfelelő minőségű Windows alatt.
Használok én (szívesen) MS terméket is Linuxon, ha jól működik, de ami MOST nem működik jól, azt persze, hogy igyekszem elkerülni.
A kernel jól működik, hát használom.
Nekem nincsenek jó tapasztalataim az MS felhasználói szoftvereinek Linuxon való futtatásáról (A Skype-ot, miután átvette az MS, mélyrepülésbe kezdett Linuxon. Hamarost funkciószegényebb lett, mint a Windowsra való változata és a felhasználói élményem is romlott), ezért Linux alatt elkerülöm őket, ha lehet.
Mivel böngészőből Linuxra van annyi, mint a szemét, eszembe nem jutna ezen operációs rendszerek valamelyike alól MS terméket próbálgatni erre a célra, mert szerintem nagy eséllyel nem fog jól teljesíteni. Ez a téma egyelőre ezt vissza is igazolja.
(Az MS érdeke szerintem az, ha futnak is valahogy MS termékek Linuxon, azért fussanak jobban Windowson, ezzel is abba az irányba terelve, hogy ha ilyen felhasználói szoftvert szeretnél használni, akkor használj, vegyél egy Windowst. Nekem nincs ezzel bajom, de azt a szabadságom korlátozásának nevezni, hogy igyekszem ehhez alkalmazkodni, szerintem helytelen nézőpont.)
tenkes Egyébként van linuxom szép számmal, csak nem állandóan, hanem mikor kell, és eszembe se jutna csak azért nem használni, mert linux.
Azért a „van Linuxod” és a „napi rendszerességgel használod is” nem ugyanaz. Néha én is látok Windowst és munkában (ha ez a munkáltató igénye, vagy az adott munkához szükséges szoftverkörnyezet nincs megírva csak Windowsra) zokszó nélkül használnék is.
Van a fiókban mentett telepített Windows 10 lemezképem ahhoz a géphez, amiről éppen írok és van itthon gépünk IOS-szel is.
tenkes Minek korlátoznám magam?
Én nem látom azt, hogy jobban be lennék korlátozva mint te, szerintem hasonlóan állunk, annyi a különbség, hogy Te a Windowst választod, én a Linuxot.
(Nekem nem tetszik a Windows EULA-ja, korábban olyan gépek, melyek már egy adott Windowszal nem teljesítettek nálam jól, egy Linuxszal még megfelelő felhasználói élményt tudtak hozni számunkra (két ilyen gép még a mai napig használatban van, de az is igaz, hogy azóta azért ezeken történt fejlesztés).
Olcsóbban hozzájutok Linuxszal jól használható gépekhez, mint windowsoshoz, az operációs rendszer is ingyen van és a magán dolgaimat nem kell olyan rendszer alól intéznem, aminek a licence számomra ködös megfogalmazású, nekem nem tetszik.)