KiralyMarta Köszönöm mindenki segítségét, elnézést ha valakit meg bántottam.
Azt hiszem ez nekem szól. Nem bántottál meg. A kártyacserénél ledobtam az ékszíjat, az igaz.
Hogy értsd, számomra ez igazából két téma.
I. NVIDIA beállítása LMDE 7-en NVIDIA GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]-vel
II. NVIDIA beállítása LMDE 7-en NVIDIA GA106 [GeForce RTX 3060 Lite Hash Rate]-vel
Az elsővel már finisben voltunk, mikor kikaptad a kártyát. Számomra úgy lett volna álomtéma, ha azt a vonalat befejezzük, lezárjuk, hogy jó, akkor az kipipálva, arra a kártyára megvan a jó módszer. Ez segítség lehet később annak, akinek esetleg ugyanilyen kártyája van.
Aztán utána, persze, miért ne lehetne kártyát cserélni és azzal is keresni a megoldást?! Fogod a másik kártyát, beteszed azt, de akkor kezdődik minden elölről. Megpróbáljuk összegyűjteni a második kártyához (témához) is az információkat. Utána meg munkára fogni azt a kártyát.
Nem írom, hogy nem állt félre a szám, de a kártyacsere után próbáltalak is ebbe a kezdjük elölről irányba terelni, és megtudni, hogy akkor ez a második kari ment-e valaha zárt driverrel, ha igen akkor melyikkel, melyik Linuxon, az hogy lett telepítve. Ha ez a kártya a prioritás, és ezen a rendszeren nem tudod jól használni, akkor esetleg egy másik rendszer, ami alól jól működik?...
Ebben most csak addig tudtam veled menni, hogy kisült az LMDE-n nem az a driver települt, amivel az Ubuntun jól működött.
Szerencsére itt volt @klt, aki egy zseni, így végül az általad kiszemelt rendszeren is sikerült minden tökéletesen a második kártyával kapcsolatban.
Inkább te ne haragudj, ha esetleg akaratlanul megbántottalak. Végül is lett egy új másodlagos rendszerem a NVIDIA GP107 [GeForce GTX 1050 Ti]-s gépemen, egy LMDE 7, szóval igazán nincs okom panaszra.
KiralyMarta Bár jó lenne tudni így keresni mert akkor nem zavarnék senkit
Bocsánat, de szerintem ez csacskaság. Nem zavarsz senkit, sőt jó, hogy kérdezel, abból lesznek a témák, melyekből mások is tudnak aztán tanulni. Én most is élvezettel olvastam, ahogy klt mesterrel haladtatok (közben jól be is fogtam a pofámat, nehogy feleslegesen útban legyek :-) ) és igyekeztem belőle minél többet megjegyezni, attól függetlenül, hogy nincs ilyen videokártyám és NVIDIA drivert én így run fáljlból talán csak egyszer próbáltam meg telepíteni, szóval nincs benne szinte egyáltalán tapasztalatom.
Szerk: Egy kérdés azért maradt bennem:
Vajon, ha az LMDE-n az automatikusan telepített 550-es driverrel indítva a rendszert, a tty-n nyomtál volna egy Ctrl+Alt+F7-et, akkor ott is beadta volna a bejelentkezési képernyőt? Lehet, hogy akkor is csak a /etc/lightdm/lightdm.conf fájlban lévő minimum-vt=1 értékét kellett volna átírni 7-re?