is Először is, okos használattal a 4 GB RAM mindente elég.
Sajnos és ilyen ostoba vagyok, szóval nem tudom okosan használni a gépet.
(Félek, ez az „okos használat” valójában a kompromisszumokkal használható megfogalmazása.
Jó az, csak úgy kell használni, ahogy én használom, mert nálam így elég jól működik.
Ha nálad nem működik jól, akkor te vagy a hülye, nem ám arról van szó, hogy nem a hozzád és a szokásaidhoz való hardver lett választva.)
Van laptopunk. Én nem cserélném el a miniPC-m egy laptopra.
Volt, hogy gondolkodtam, hogy laptopot vegyek vagy miniPC-t, mert a laptopot esetleg magammal tudnám vinni mondjuk egy ilyen linuxos összeröffenésre is, de elképzeltem a laptopot az asztalomon és nem tetszett a fejemben megjelenő kép. Szerintem elég hülyén nézne ki a laptop úgy, hogy rá van kötve még két kijelző, egy normális billentyűzet, az egér meg 2.1-es hangszórószett. Útba is lenne az asztalon, meg utálnám lecsukni, miután kikapcsoltam, pedig nálunk muszáj, mert különben képes a billentyűzeten aludni a macska. Elnyomkodok én egy laptopot, el vagyok vele, ha muszáj, simán, akár évekig is. Simán el tudok képzelni egy olyan élethelyzetet, ahol egy laptopom lesz és azt fogom használni, mondjuk a kicsi házban és a teraszon. Gyorsan tudom mozgatni a két hely között, ha nincs rá szükség, gyorsan el tudom tenni, nem foglalja a helyet az asztalon, amikor nincs használatban, és gyorsan elő is tudom venni.
De azért nekem maradt az igazi egy vagy több jó nagy kijelző kényelmes billentyűzettel és egérrel, lehetőleg valamilyen dög mélynyomós hangszórószettel.
Most már ezt nem csak az asztali gép képes nyújtani, hanem a miniPC is.
Az én szokásaimhoz, igényeimhez jelenlegi körülményeimhez a miniPC illik a legjobban, ha a Chromebook, laptop, miniPC háromszögben kell gondolkodni. Elnézést, hogy élek!