is A windowsnál nincs olyan, hogy saját. Ha megvásárolod, akkor sem lesz a tiéd, csak megengedik, hogy használd az ő általuk meghatározott feltételek szerint. Nekem, amikor volt vásárolt windowsom, leírták, hogy ha cserélek pl. videókártyát, alaplapot, akkor érvénytelen a licencem, mert azt egy gépre kaptam, a lényeges hardwer csere után az már egy másik gép.
" Kell egy windows is. Szerintem ezt nem lehet ma-már megúszni, a legelvetemültebb linux-rajongónak sem."
Ezt a mondatot nem tudom értelmezni. Nem vagyok elvetemült, egyszerűen úgy indultam 2013-ban, hogy volt windows és linux. A windowst egyre ritkábban indítottam, majd vagy két év múlva azt vettem észre, hogy már sosem indítom, ezért töröltem. Azóta nincs windows, és nem hiányzik. Akkor én most a legelvetemültebb linuxrajongónál is elvetemültebb vagyok?
Minden tevékenységet, amit windowson csináltam gond nélkül tudok linuxon végezni. Találtam mindenre alternatívát. Már windowson elkezdtem az OpenOffice-t, majd LibreOffice-t használni, miután az MS. szétba...ta az Officet a hü...e új csicsás külsővel. A wordhöz, excelhez, adatbáziskezelőhöz volt könyvem, abból egyre profibban tudtam használni, aztán minden tudást kidobhattam, mert az egészet felforgatták. Akkor elkezdtem OpenOffice-t használni. Van a windowson túl is élet.