Próbáltad már a 26.04-et? Szerintem nem. Először próbáld ki, ha nem működik, akkor ráérsz pánikolni.
A 24.04 eddig többé kevésbé jó volt. Most, ha jól látom, az újratelepítésén gondolkodsz.
Az is lehet, hogy valami el lett kefélve a 24.04-eden. Vagy most van egy kernel ami a hardvereddel nem stimmel össze és kész.
Néha előfordul ilyesmi. Velem is.
(Pont ma hajnalban húztam újra a szeretett LMDE 7-emet, valamit nagyon elvarázsoltam rajta, de biztos voltam benne, hogy nem felhasználói beállítást, a rendszernek vágtam oda valamivel. Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen, hogy már abban sem bíztam, hogy van olyan visszaállítási pontom, amire érdemes visszaállni.
Nekem itt pici SSD-im vannak, nincs külön a home partíció, úgyhogy rsync-kel kimentettem a home könyvtár alatt lévő két felhasználói könyvtárat külső lemezre töröltettem az egész SSD-t a telepítővel. A telepítéskor létrejött felhasználó alól létrehoztam a második felhasználót, visszamásoltam a könyvtárába a mentésből mindent és a tulajdonába adtam. Átjelentkeztem a második felhasználó fiókjába, onnan visszamásoltam a mentésből az első felhasználó könyvtárába mindent, azért arra a /home/user-re is ráengedtem egy chown-t. Feltelepítettem a hiányzó alkalmazásokat. Hamar megvoltam vele, most ugyanúgy megvan minden állomány és beállítás, mintha semmi sem történt volna, kivéve a hibát, az eltűnt, már nem nyomja tele a syslog-ot vég nélkül, át tudok tty-re jelentkezni. Most megint ugyanolyan jól működik az LMDE, mint a kisebb SSD-n tartalék rendszerként tartott Debian 13.)