Udvozlok mindenkit!
Kb. 4 napja hasznaltam eloszor a Kubuntut, mert elegem lett a windows szinte napi ujrahuzasabol, a warezbol, az ezzel kapcsolatos virusokbol meg az egesz windowsos vilagbol. Bele is astam magam a forumokba, es ugy dontottem, a gnome-os ubuntu lesz a nekem megfelelo. Talalkoztam viszont par problemaval, amiket szeretnek megerteni mielott valtok. Fel akartam rakni az xmms-t, be kellett forgatnom (nem volt a synaptic-ban). Nem ment. IRC-n kaptam a tanacsot h ezt-meg azt toltsem le. Letoltottem. Ahhoz viszont (ahogy a Konsole irta) masvalamit kellett huzni...stb.stb...vegul elakadtam az egeszben. A kerdesem az, van e valamilyen "a szukseges dolgok listaja", amit erdemes letolteni az uj rendszerre, hogy kepes legyen "ilyen dolgokat fogadni". Gondolom kicsit ertelmetlennek tunhet, mindenkinek masok az igenyei, de talan vannak altalanosan fontos kiegeszitesekkent kezelt package-ok is.
Orulnek ha valaki tippet adna vmi publikaciora (pdf vagy barmi mas), ami segitene nekem a kezdetekben, amit esetleg le tudnek tolteni valahonnan...
Van meg par rovidebb kerdesem, pl, van e ertelme az antivirusnak, a tuzfalnak, valamint hogy kul. programok probalgatasa (fel/le telepites) instabilla teszi-e a rendszert, mint a windowsban a registryben maradt szemet miatt.Orulnek ha ezeket is megvalaszolna valaki. Elore is koszonom...