Szia! Nekem NVidia GeForce 6200-om van és a honlapján egy ehhez hasonló illesztőprogramot lehet találni.
Na, a lényeg az, hogy nekem is az X beállításával volt gondom, úgyhogy addig addig kísérletezgettem, amíg valahogy csak sikerült felnyomnom a driver-t, de sajnos egyelőre Windows-on vagyok, úgyhogy emlékezetemből és az általam írt telepítési útmutatóra hagyatkozhatok, de lássuk a medvét.
Először töltsd le a fájlt és elhelyezéséhez két helyet ajánlok: az Asztal és a /home könyvtár. Hogy miért? Azt hamarosan elmagyarázom. Jegyezd meg a fájl elérhetőségének PONTOS címét. Nézd meg hova tetted és ha kell, jegyzeteld is le. Kövesd ezeket a lépéseket:
1. Indulj újra és amikor megjelenik a GRUB, nyomj egy ESC-et
2. Válaszd azt a menüpontot, amely mellet található a '(recovery mode)' felirat. Ezzel indulj be.
3. Na itt a magyarázat. Egy parancssorba, lényegében egy karakteres terminálba jutsz és ha jól emlékszem, akkor a root könyvtárban kezdel. Azért mondtam, hogy jegyezd meg a fájl elérési útját, mert én speciel nem tudom hogy kell könyvtárat váltani ilyen terminál alatt és én úgy csináltam, hogy a fájl teljes elérési útját használtam, pl.:
'sh /home/Zanth/Desktop/NVIDIA-Linux-x86-100.14.09-pkg1.run' és így sikerült bejutnom a telepítőbe.
4. Ha itt arról kezd el rinyálni, hogy valamilyen 1-es, 3-as vagy 5-ös (már pontosan nem emlékszem) szintre kéne visszalépni, ne tedd meg, mert akkor vagy kilép, vagy visszalép grafikus felületre.
5. Ha azt kérdezi, hogy megpróbálja e saját maga felépíteni az illesztőprogramot, nyugodtan mondd meg neki, hogy igen. Sikerülnie kell - és általában sikerül is - mert még egy lehetőséget ajánl fel ezenkívül, méghozzá azt, hogy töltsön e le még egy pár esetleg szükséges fájlt, de ezekre nincs szükség.
Ezek után már működnie kéne a telepítésnek. Ha jól csináltad, akkor ezentúl minden bootolás után a bejelentkező képernyő előtt megjelenik az NVidia logója.
Én azt mondom, hogy ha a Linuxod még teljesen szűz és a beépített videókártya illesztőprogramot még nem buheráltad meg, akkor nem is kell leszedni, de ha le akarnád szedni, akkor szerintem a Synaptic segítségével megoldható, bár ezzel én még sose próbálkoztam.
Remélem valamit segítettem. Sok szerencsét!