Ahoz, hogy kernel modulokat tudjon forditani fennt kell lenni a kernel headers fájloknak valószínű azt hiányolja. Synaptic tedd fel a linux-headers-generic-et meg a kerneled verzió számának megfelelőt pld.linux-headers-2.6.20-16 Terminálba uname -r megmutatja az aktuális kernelt ha hiba üzit dob próbáld felírni pontosan úgy jobban tudunk segíteni mégegyszer nekem automatixból nagyon egyszerű volt Üdv

Megnéztem 2.6.20-16-generic ez az aktuális kernel uname -r parancs hatására. Synaptic-ban néztem az összes erre vonatkozó header már telepítve. Várom a további segítséget.

phoenixszerintem x lekapcs ahogy írtam és próbáld megint futtatni a telepítőt a leírás szerint, most hogy fenn vannak a header fájlok remélhetőleg nem fog leállni, ha igen akkor pontosan kéne mi a hiba üzi

phoenixSziasztok! Egy masik bejegyzesben erdeklodtem, hogy mikepp tudnam beuzemelni a 8800GTS kartyamat. Azota sikerult megoldanom a problemat! Lepesrol lepesre leirom mit tegyetek: 1. Synaptic csomagkezelovel rakjatok fel a libc6-dev -et (ezt hianyolja majd az nvidia telepito csomag) Itt azert megjegyeznem, hogy a header csomag alapbol fent van a default installnal. 2. Toltsetek le az NVIDIA honlaprol a linuxos drivert (esetemben a 8800-ast) 3. CTRL+ALT+F1 -el valtsunk taskot es kapcsoljuk ki az X-et (lejjebb mar irva vagyon mikent) 4. Futassatok az NVIDIA telepitot. (elviekben tokeletesen le kell, hogy fusson) 5. Sikeres telepites utan ahogy leallitottuk az X-et ugy ujra is lehet inditani Itt jegyeznem meg, hogy nekem nem jon be az Nvidia logoja, es megis mukodik. ;) glxgear eredmeny: 15000 FPS (nem allitottam az ablak mereten - default) Remelem tudtam segiteni - sok sikert mindenkinek!

Végigfutott végre a telepítő, viszont a grafikus felület indításakor azonnal ezt írja: No Screens found! És ennyi. Mi a baja ilyenkor? Ezután fogtam és visszatértem a sima nvidia-glx-new driverre de most meg valami nagyon összekavarodhatott mert a 3d gyorsítás egyszerűen nem működik. A restricted drivers-ben aktív pedig a 3d. glxgears futtatásakor ezt az üzenetet kapom: Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual Kipróbáltam Automatix-al mit rak fel, sajnos csak a 9755-ös verziót.

Ennyivel később: 14 nap

Sziasztok! Probáltam telepíteni én is nforce driver-t Kubuntu alá. Hardware: Asus M2N-MX alaplap, integrált videókártyával. Telepítés közben a következő hibaüzenetet kapom: No precompiled kernel interface was found to match your kernel;... Hogyan tudnám ezt telepíteni?

Ennyivel később: 2 hónap

Sziasztok! Geforce 8800GTS -et nem tudom beüzemelni az Ubuntu alatt. Egy geforce 7900GT volt eddig benne azzal ment minden tökéletesen beryl 3d stb. Letöltöttem az nvidia honlapjáról az NVIDIA-Linux-x86-100.14.11-Pkg1.run -t. CTRL+ALT+F1 -el első konzolon kikapcsoltam a gdm-et, ez se ment elsőre vmi X server mindig futott a driver szerint, csak a sudo killall gdm segített, majd sh... és elindult az nvidia driver ami problémázik hogy nincs nvidia kernel modul és megpróbál letölteni az nvidia ftp-ről vmit de semmit nem talál persze. A driver telepít ezt azt lefut, majd visszajön a grafikus felület is de 3d ugyanúgy nincs. A driver a következőt írja: No precompiled kernel interface was found to match your kernel.... A synaptic csomagkezelővel megnéztem telepítve van libc6, elvileg a header generic is fenn van. uname -r szerint 2.6.20-16 kernel van. Szóval itt elakadtam, majd azt tanácsolták próbáljak a csomagkezelőben alkotni vmit és hivatalos ubuntu nvidia drivercsomagokkal próbálkozzak, ezzel sem jutottam előre, próbáltam nvidia-new kernelt meg new drivert de továbbra sincs 3d. Valaki tudna segíteni vagy ötlet?

Ennyivel később: 5 nap

P3t1k3Szia! Régebben előfordult, hogy a legfrisebb verziójú driver nem működött egy adott felállásban, de egy korábbi igen. Próbáld meg egy korábbi driver-el. A "no precompiled kernel interface..." után valami olyan szövegnek kell jönnie, hogy elkészítheti-e maga a szükséges dolgokat? Erre igen a helyes válasz, de ehhez kellenek a kernel források! (Biztos hogy a szabványos helyükön vannak a források, és tényleg az éppen használt kernelhez tartozóak?) Ez csak egy "checklist" volt emlékezetből, ha a források is rendben vannak, szvsz. próbáld meg kicsit korábbi driverrel.

Van 1 régi TNT2 kártyám, a régi PIII gépemben. A korlátozott meghajtoknál nincs pipa. Engedélyezem, jelzi, hogy újraindítást akar, OK megtörténik. Újraindítás után viszont kék képernyő, miszerint nem lehet indítani az X servert mert nincs nVidia driver. DPKG-reconfigure xserver-xconf --> van nv illetve nvidia driver(?) Ha nvidia-t választon újraindítás után ue.a helyzet. Az nv-t választva lesz grafikus felületem, de itt ugrás az elsőpontra ismét engedélyezni kell a meghajtót :( . Próbáltam már a Synaptic segítségével telepíteni, semmi. Próbáltam már recovery módban valami nvidia-reconfig paranccsal ami jelezte, hogy beállította, de aztán ismét kék. Ilyenkor mi van? ja: és közben frissítési hiba is van, egyfolytában teleszemeteli ablakmaradványokkal a képet. Valamit lépnem kell... :( szota

szotaHello! Erről a frissítési hibáról elég szűkszavúan nyilatkoztál, mit mond? Tárolók hiányoznak, vagy mi a baja? Az Nvidia gyári driver-ek a TNT-t is támogatják, úgyhogy ebben a helyzetben én azt tenném, hogy minden storno, majd Nvidia driver letölt, init 3, utána Nvidia-*.run futtatás, majd ha szükséges, xorg.conf kézi buherálás (driver: 'nv' -> 'nvidia'). Ahogy látom, karmester írta korábban ezt az egyszerűbb megoldást, ahogy Te is próbáltad (GNOME-ból), az enyém a bonyolultabb-hegesztősebb-parancssoros, de eddig mindig összejött, és talán itt is segít. Így már próbáltad esetleg?

MZoliahhoz régebbi (ún. legacy) driver kell. a példáy nvidia-glx-legacy néven fut. benne is van az nvidia-glx csomag leírásában: If you have a TNT, TNT2, or older GeForce, you may need the nvidia-glx-legacy package instead of this one.

próbálom telepíteni a drivert, de ezt kapom: E:/var/cache/apt/archives/nvidia-glx-legacy_1.0.7184+2.6.20.5-16.29_i386.deb: pre-installation script alfolyamat 2 hibakóddal kilépett brühühü :(

Ennyivel később: egy hónap

ptk1000 hála, rengeteget segítettél vele!!! A kártyám: 8600GTS Galaxy, pont támogatja a legutóbbi nVidia linux-driver, a laptopon nVidia quadro 120nvs kártya van, azt is így tettem fel, tökéletesen mennek!!!

Ennyivel később: 13 nap

Envyvel nem probáltad felrakni a drivert?

Elvileg azzal müködnie kéne. :) http://albertomilone.com/nvidia_scripts1.html

Okés.. Szóval. Feltettem a legújabb Nvidia drivert, és természetesen nem lehet elindítani az X-et... Na most ilyenkor mi van? Felteszek egy régebbi drivert, mert mintha azzal csináltam volna régebben, de ez így akkor sem frankó. Van valakinek ötlete, milyen módon lehetne a legfrissebb verziót feltenni?

kék háttér jelenik meg ahol konfigolni lehet a x-et?

Mert akkor a horizontális és vertikális frissítést add meg potosan azért nem enged be a grafikus felületre. Ezt meg ugy tudod pontosan ha a monitorod honlapjára felmész és megnézed a specifikácioját a monitornak