lev258 asothEgy scriptet csinálsz, amibe beteszed a sleep parancsot is. pl. sleep 3600 (1 órát vár, majd futtatja a következő parancsot).
asoth lev258értem, suliban év végén kezdtük a shell scriptet, de csak nagyon alap műveleteket tanultunk, le tudnád írni hogy mit is kell beleírnom?
mate_gabor a mesterBocsi nem néztem mikor nyílt a topik, csak pont most foglalkozom a jogosultságkezelés megértésével, és láttam, hogy itt pont azzal kapcsolatos a hozzászólás. Bár igazad van, fölösleges volt írni, aki kipróbálja sudo nélkül, az úgy is rájön.
asoth mooattyi aki nem rootként futtatja annak: sudo sleep 3600 && sudo pm-hibernate köszi! ez nekem is eszembe juthatott volna.. windows parancs sorban is &&-el választjuk el.. xD
v1rus a mesterAz attól függ mennyi ideig tartja meg ideiglenesen nála az autentikálást. Szerintem ez csak pár perc alapértelmezetten max, úgyhogy bizony nem fog működni. Ráadásul a sleep elé nem is kell ugyebár emiatt.
asoth a mesternem megy, de ha root terminált futtatok, akkor jó, vagy tty szöveges felületen bejelentkezve rootként írom be.