viktorio"ezért tartják még mindig a Linuxot a rendszergazdák titkos világának."
Szerintem ez azért van még mindig így, mert azt hiszik a GNU/Linux nem fejlődik. A mítosz leragadt a 90es évek közepénél. A terminál jelzem része az operációs rendszernek, egy lehetőség. Én eddig két gépen használtam Ubuntu-t (Intel/nvidia és amd/ati páros) hp nyomtatóval és alaplapi hangkártyával. Egyszer sem kellett semmihez sem terminált használnom a telepítéshez. Sőt a nyílt driverek révén még a felbontással sem kellett manővereznem (na jó az nvidiáé egy nagy darab barna trutyi hála, hogy az nvidiának akik nem hallgatnak a felhasználókra és nem adnak ki semmi infót a drivereikhez).
"Másik gondom, hogy ezeken a fórumokon kívül nincsenek olyan központi helyek, cégek, akikhez méltányos áron terméktámogatást kaphatnánk magyarul. Gondolok itt arra, hogy pl. ha olyan gondom van, amit nem tudok megoldani, akkor nincs egy olyan legalább emelt díjas telefonszám, amit felhívhatnék."
Már leírták, de fórum, irc remek, és megbízható, mert azok adják a tanácsokat, akik tényleg találkoztak is a hibával. Személyesebb az egész, olyantól infót kapni, akik nem azért vannak, mert a segítségért pénzt kapnak, hanem azért segítenek, mert szeretnék, hogy a másiknak is sikerüljön.
Magyarítás: ez nem a disztribúció dolga, hanem az asztali környezeteké és a különféle programoké általában. Amennyire én tudom a KDE3 (a 4-est nem tudom), Gnome, Xfce hármas lazán 90% környékén van a lefordítottságban, ami tekintve egy 10 milliós kis országot, ahol kb 0,5% használ valamilyen GNU/Linux disztrót (ezt csak én becsülöm, pontos adatot nem tudok), nos ahhoz képest szép szerintem. Ha pedig valaki hibát talál vagy egy ritkán használt programot akar lefordítani, az alkotók biztos nem állnak az útjába. ;)