szigetA Vista kinézete jó. Az XP-é gagyi szerintem, de meg lehet szokni.
Amúgy nem értem, miért mondod, hogy a GNOME eszméletlen ronda.. Szerintem pont, hogy baromi jól néz ki, és elég egyszerűen is szkinezhető, szóval csak meg kell találni a beállításait.
Plusz ha nem tetszik, akkor nem kell az egész oprendszert újrarakni, elég csak feltenni egy KDE-t, vagy amit akarsz. Ez nem Windows. :)
Nincs tisztességes médialejátszó? A Totemmel mi a baj? Nem úgy néz ki, mint a Win Media Player, ezt elismerem. Hála az égnek. XD Az Mplayer is azért megéri a pénzét, mert nem egyszer volt olyan, hogy se wines, se linuxos lejátszóval nem ment egy film, az Mplayer pedig ránézett, és már ment is. Szóval a külső nem minden.
Amúgy biztos fel fog az Ubi is zárkózni a "nagyok" mellé, és csinál valami csillivilli playerbabát, ami bár nem tud mindent, de legalább visszafogja a gépet. XD
Milyen tisztességes download managerre gondolsz?
Nekem pl remekül működik a Deluge, a d4x és a Firefox DownThemAll!.
Az irány akkor jó, ha egy olyan rendszert akarnak, ami Mac-szinten még a ...... is ........ az embernek. XD
Viszont ha gyors, erőforrás-takarékos, jó rendszert akarnak csinálni, akkor nem biztos, hogy jó az irány. :)