A számítógépem magától bekapcsol, mióta Ubuntu van rajta!
A gép magától bekapcsol!
Hello mindenkinek! Akadt egy problémám. Eddig windows vista volt a számítógépemen, csak feltörték az általam használt cracket :D, szóval felraktam a gépemre a hardy-t. Régebben is használtam ubuntut, sose volt ilyen jellegű problémám, viszont ezen a gépen amit most használok, először van linux. Na szóval, az a bajom, hogy a számítógépem majdnem minden nap reggel 5 órakor magától bekapcsol. (a téli időszámítás miatt mostmár 4 órakor). Nem hiszem, hogy ennek köze van az operációs rendszerhez, de windows alatt sose volt ezzel problémám. Kérem valaki segítsen, mert nem tudok aludni! :)
Szerintem ez a koboldok műve. Szórjatok sót az ablakok és ajtók elé.
MiZYVak-Ond már leírta...
zsolnaigabeszJohat bakker, amikor irtam, akkor meg nem volt valasz. De ha gondolod, akkor majd 2 ablakban nezem legkozelebb, hogy nehogy olyanra valaszoljak, amire kozben mar valaki mondott megoldast.
Te még viszonylag örülhetsz hogy magától elindul. Másoknak magától leáll. Szerintem kórosabb az ha magától leáll, de ez se piskóta ;)
Vak-OndBIOS- beállítások, amik szerintem ezt okozhatják: - When AC power loss: power ON Gondoltam hátha valami áramkimaradás van. De hát minden nap... Mindenesetre kikapcsoltam, de semmi eredmény. - RTC alarm: jó tipp volt, köszi de sajnos az is disabled. - Van még ott egy PME# (vagy valami ilyesmi) a wake up events-ben. Nem tudom az mi, de enabled volt. Kikapcsoltam azt is, remélem ez már segít.
Szerintem a géped annyira szereti futtatni az Ubit, hogy magától is elindítja, csak úgy szórakozásból. Biztos csiklandozza, vagy mittudomén:) Egyébként volt már egy ilyen fórumtéma. (vagy kettő is?) Konzultálj N-drew kollégával:) (nem mint moderátorral, hanem mint agyhullámmal gépet beindító géniusszal)
DcNdrewMukodj! XD
Szerény javaslat... ha lekapcsolható elosztóra teszed a gépet, és azt lezárod, akkor biztos nem indul el... szoda