Hello mindenkinek! Felraktam a 8.10-es Kubuntu-t, fel is települt szépencsak annyi a gondom vele, hogy a zárt meghajtóban látja az ati radeon hd4850-es kártya driverét, de hiába kattintok az aktiválásra nem csinál semmit. Ez nektek is így volt vagy csak nekem nem engedi felrakni?
Kubuntu zárt meghajtó
http://ubuntu.hu/forum/hardverek/ati-3150-kontra-3d-tamogatas Gondolom ugyanez a helyzet.
Nem éppen, mert nekem nem írja h használatban van. Ubuntun működöt, mert ott az aktiválásra rákattintottam és letöltötte és fel is rakta a drivert, itt hiába kattintok az aktiválásra nem csinál semmit se.
Végül sikerült összehoznom: Adept-el feltelepítettem egy fglrx-drivert, és utána már engedte aktiválni.
Sziasztok! Ez lehet, hogy blőd kérdés, de a zárt meghajtók telepítővel csak a videókártya telepíthető, vagy más zárt driver is? Gondolok itt arra, hogy a hangkártyámhoz mellékeltek linuxos drivert, csak nem .deb csomagként. Előre is köszönöm a választ. Üdv, Jani
[törölve]
Yani99% hogy az a driver csak egy patch egy régebbi kernelhez.
Szia! A leírásban ez van: -Audio -SoundMAX Audio Driver Fedora Core 3 for Linux 2.6 kernels. Source path: \LinuxDrivers\Audio\