Hello mindenkinek! Felraktam a 8.10-es Kubuntu-t, fel is települt szépencsak annyi a gondom vele, hogy a zárt meghajtóban látja az ati radeon hd4850-es kártya driverét, de hiába kattintok az aktiválásra nem csinál semmit. Ez nektek is így volt vagy csak nekem nem engedi felrakni?

http://ubuntu.hu/forum/hardverek/ati-3150-kontra-3d-tamogatas Gondolom ugyanez a helyzet.

Nem éppen, mert nekem nem írja h használatban van. Ubuntun működöt, mert ott az aktiválásra rákattintottam és letöltötte és fel is rakta a drivert, itt hiába kattintok az aktiválásra nem csinál semmit se.

juhasz27Bocs, nem vettem észre, hogy Kubuntu. De nekem Gnome alatt is eljátszotta azt, hogy 5x rákattintottam, nem történt semmi, aztán hatodjára igen. Nem tudom az okát.

Végül sikerült összehoznom: Adept-el feltelepítettem egy fglrx-drivert, és utána már engedte aktiválni.

juhasz27És milyen lett a video lejátszás? Gyors mozgásoknál nem csíkozódik, pl. 720p-s mkv-nál?

Sziasztok! Ez lehet, hogy blőd kérdés, de a zárt meghajtók telepítővel csak a videókártya telepíthető, vagy más zárt driver is? Gondolok itt arra, hogy a hangkártyámhoz mellékeltek linuxos drivert, csak nem .deb csomagként. Előre is köszönöm a választ. Üdv, Jani

• [törölve]

Yani99% hogy az a driver csak egy patch egy régebbi kernelhez.

Szia! A leírásban ez van: -Audio -SoundMAX Audio Driver Fedora Core 3 for Linux 2.6 kernels. Source path: \LinuxDrivers\Audio\

YaniGondolom rpm, alien-nel tedd deb-bé, mentsd a rendszered, áldozz fekete kakas vérével holdtöltekor a keresztútnál, és mehet :)

Ennyivel később: 13 év