perperNorbiperperNorbi: Ilyen volt ez a bolt, amiről fentebb írtam..Én viszont véletlenül tévedtem be oda...Kb. 15 barátom vett tőlük konfigot az én ajánlásom miatt, és mert olcsók és jók, majd később én és ők sok hardvert (vidkari, winyó, stb.) Amit írtál, az is egy mellette szóló dolog, de ez nem számottevő példa. Van ilyen is. De attól, mert egy cég árul Ubuntut mondjuk, attól még nem mennek be többen. És ugye az átlag vásárló kör az ilyen boltokban sajna 98%-ban W. felhasználó. Tehát a Linux CD nem fogja a vevőket beszippantani az ajtón. (Sajnos)
Az átlag vevőket. De mivel nem kér enni, és amúgy is ingyenesen terjeszthető, épp tarthatnának a boltok. De akár a fizetős Linuxokból is. De ahhoz, hogy ilyen boltok legyenek, amilyeneket ti szeretnétek, ahhoz minimum egy Linux megszállott eladó, jobb esetben ilyen főnök is kell. Ki tudja milyen lenne egy ilyen bolt. Elképzelni se tudom. Elképzelni se, mennyire JÓ! :D
Szerkesztés: Pontosítok: Nem csak ti szeretnétek ilyen boltot, természetesen én is:D
Off: Amúgy ez a klub, amiről írtam, hogy kellene, ez lehet a kulcsa, hogy a boltok is kinyíljanak a Linuxnak...Mert aki Linuxot tart, azt ez a klub is népszerűsítené (persze csak ha egyéb szempontokból is érdemes rá, mondjuk nem a legdrágább, nem ver át.) És mondjuk kapna egy szép nagy matricát is az ajtajára, hogy pl. "A XY Linux Klub partnere". Ez neki plusz vevőkör, nekünk Linux terjesztés, mert pl. tartana egy laptopot, amin az fut, kinn, a vevőtérben, reklám célból. És ha valaki kérdez, beszéljen róla. Parancsoljatok, jó marketing. Hozzáállás, meggyőzés kérdése az egész, no meg jó ötlet is kell. Nem mondom, hogy ez a legjobb, de tovább lehet gondolni.