[törölve] Moo1985Rendesen synapticban telepítetted? Ha igen akkor nyisd meg a synapticot és Ctrl+F és ide írd be a csomag nevét, he ez így nem menne akkor, aptitude remove csomagnev (de csak a csomag nevét írd be nem kell az a sok szám).
[törölve] Moo1985Én arra voltam kíváncsi, hogy deb csomag e, csak rosszul kérdeztem. Ok akkor synaptic-al illetve egyéb csomagkezelővel a fent leírt módszer szerint lehet eltávolítani.
zaultschy szintén ez lenne a bajom!nerolinux 3.5-ös van fennt és sehogy sem tudom leszedni.synaptic/alkal.eltávolítása nem látja.a furcsa az hogy terminálban a 'nero' paranccsal fut de a 'sudo apt-get --purge remove nero' parancsra kiirja hogy a csomag nem található!
zaultschy DcNdrewjah igen kipróbáltam minden parancsot de semmi.de ha vki megmondja hogy a 'nero' parancsot tudom futtatni de ha le akarom szedni akkor már nem látja, azt megköszönném!
lacirta zaultschyHa egy .deb csomagfilebol tetted fel, akkor sztem a synaptic meg az apt-get nem fogja latni, de a: sudo dpkg -r [csomag_neve] paranccsal biztos le lehet szedni.
zaultschy lacirtaígy sem megy!íme: zaultschy@zaultschy-desktop:/$ nero zaultschy@zaultschy-desktop:/$ sudo dpkg -r nero dpkg - figyelem: átugrom a(z) nero csomag törlését, hisz' nincs telepítve. zaultschy@zaultschy-desktop:/$ azaz a 'nero'fut de telepítve nem látja. jah és .tgz-ből raktam fel!
lacirta zaultschyJah, miert nem ezzel kezdted :) Az targezabol tedted fel akkor valszeg nincs koze a csomagkezelohoz, hanem vmi install script rakta fel. Btw. hogy installaltad? make install ?
simzer zaultschyHa ennyi volt a "telepites", akkor torold le a konyvtarat es kesz. szerk: mondjuk gyanus nekem, hogy megis rajta van a path-on. kellett ott lennie valami install szkriptnek is
m3lpi zaultschykíváncsiságból utánanéztem de csak olyat találtam amiben deb és rpm fájlok voltak. ha a tiéd is ilyen akkor gondolom a deb-et telepítetted ergo erre már van válasz a topikban.