Na első pont:
Nem értek egyet a második bekezdésedben lévő érvvel, szerintem ez akkor sem tartozik ide.
Második pont:
Amennyire én tudom, persze JAVÍTSATOK KI HA TÉVEDEK, de csak egy kis százaléknál fordult elő hiba (szenved a bluetooth, nem megy a wlan stb.), illetve azon kis százalék töredékénél nem indul el a gép. Ez esetben viszont azt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy teljesen megölte volna az update a gépeket, legfeljebb az oprendszer nem indul, amihez alaplap csere nem szükséges, csak egy oprendszer újrahúzás. Épp ezért a "Hazavágta a Maceket" cím szerintem hatásvadász csúsztatás, még akkor is, ha index.hu is ezt adta.
Harmadik pont:
Lehet, hogy windows frissítés nem volt (biztos hogy volt, csak példát nem tudok rá mondani XD), de hogy vissza kanyarodjak Ubuntuhoz, olyat viszont már láttam, hogy egy felhúzott Ubi utána busybox, és akármit csináltunk az a gép egyszerűen nem volt hajlandó Live CD-n kívül máshogy futtatni Ubit, míg Win meg ment. Ezzel persze nem ubit akarom oltani, hiszen én is azt használok már egy éve, most október óta meg egyedüli oprendszerként, csak azt próbáltam volna bemutatni, hogy nem feltétlen jobb egy bizonyos töredék százalék esetén az Ubi sem.