Biztosan sokan olvastatok, tele van vele az internet, hogy az OS X frissitese, nem ugy sult el ahogyan azt valoszinuleg terveztek, es a felhasznalok egy reszenel kulonbozo hibak merultek fel.
Sokak gepet egy darab teglava valtoztatta, masoknal csak kisebb, am bosszanto hibak, mint az internet allando eldobasa, jelentkeztek.
De miert irom ezt ide?
Azert mert a hir hallatan az elso dolog ami eszembe jutott, hogy hanyszor hangzik el ez az erv, foleg a mac tulajdonosoktol a szabad szoftverek ellen, hogy itt nem nezik at rendesen a kodot, nincs egy komoly ceg mogotte, aki rendesen kitesztelne, nem lehet uzletmenet biztonsagat garantalni.
Es igen ez termeszetesen megtortenhetne a mi rendszerunkkel is, sot nekunk is volt mar olyan frissitesunk, ami sokaknal komoly gondokat okoztak, bar ennyire durva esetekre nem emlekszem..
Ugyanakkor tenyleg meglepodik az ember, hogy megvesz egy gepet 300ezer forintert, a vilag legbekepzeltebb, legagresszivebb marketinggel rendelkezo cegetol, es ok ekkora bakit csinalnak. Asztali nehezekke valik a gep, leall a munka, es azt mondjak, hogy hat alaplapcsere, ha nincs mar garancia akkor kb a gep aranak feleert, mert ok elrontottak.
Ja, es arra sem emlekszem, hogy windows frissites lett volna olyan ami hazavagta a gepeket kompletten.
Javitsatok ki barmiben, ha tevedek.
Osliner
http://osline.blog.hu
UPDATE:
Visszaolvasva, egyben az egeszet lehet, hogy felreertheto az egesszel a mondanivalom, bar szerintem, valaki akarta ertette.
Nem arrol akartam irni, nesze a rivalisok, hogy elrontottak, hanem az egesz lenyege, hogy ugyanugy elofordulhat meg egy ilyen merteku hiba is, a zartforrasu megoldasoknal egyarant, es senki nem kap jobb supportot sem.
Ime a bizonyitek, tehat ezzel senki nem ervelhet az Ubuntu ellen.
A cimet pedig azert az indexes utan adtam, mert azt felteteleztem, hogy talan a legtobben ott olvastak eloszor a jelensegrol, es szerettem volna, vilagossa tenni, hogy az ott olvasottakra reagaalok.