Hello! Segítséget szeretnék kérni, a probléma röviden annyi, hogy ha az asztali effektek be vannak kapcsolva, és elindítok egy filmet, akkor nem ad képet a lejátszó. Próbáltam több lejátszóval, de nem hinném, hogy ezen múlik mert ha kikapcsolom a az effekteket, probléma nélkül fut a film. Ha bárki tud segíteni szívesen venném ;) ui.: Ati 9600 videokártyám van :( köszi
ha compiz bekapcsolva, nem mutat képet a filmlejátszó
Terminálba: sudo apt-get install vlc vlc-plugin-esd mozilla-plugin-vlc VLC megnyit és beállítások/videó, videókimenet -> X11 Üdv!
Az ATI 9600 miatt rengeteget szívtam, mióta Ubuntu fan vagyok. Megoldásért hiába túrtam fel a fórumok sokaságát - tehát eladtam a retekbe, sírjon miatta más anyukája.
http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide#Method_1:_Install_the_driver_the_Ubuntu_Way Itt találsz egy leirást ATI-driver telepitésről. Én megcsináltam és sokat javult a videokártyám. Amit tudni kell: nekem x1600-as kártyám van és Hardy-t használok.
garferiFeltettem. De a driver kérdés miatt úgy jártam, mint anno a mechanika szigorlaton: amint találtam az aktuális kérdésemre valamilyen választ, sikerült egyúttal kitúrnom egy újabb kérdést, és előbbre nem jutottam. (az is igaz, hogy azok voltak a legeslegelső -tanulóidők :D ) Mióta Nvidia kártya van a gépben, újra kinőtt a hajam, és már nem sírok fel éjjelente xD
Most már csak az gondom, hogy két monitort használok egyidőben, és a "nagy", /27" samsung LCD TV/ kijelző esetén csak 1280*1024 felbontást tudok állítani az 1366*768 helyett., és levágja a kép egy részét fent is lent is. Jó lenne ha, úgy tudnám használni, hogy pl. egyiken film teljes képernyőn, a másikon + bármi párhuzamosan. Lehet túl sokat akarok... :D Pár ATI driverrel már próbálkoztam, de egyik esetben sem tudtam ezt elérni.
Nekem működik a film, de csak akkor, ha bekapcsolom a TexturedVideo -t. Akkor viszont villog. :D