GorkhaanP.S.: Annyit tennék még hozzá, hogy lefuttattam most a Hardware tesztet és ezt írja ki a hálózati kártyáknál:

Hálózati vezérlők felismerése: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 01) Atheros Communications Inc. AR2413 802.11bg NIC (rev 01)

. Tehát még azt sem mondhatom, hogy nem ismeri fel a hálózati kártyákat a rendszer.

Gorkhaanmegcsináltam de sajna még mindig nem csatlakozik. tehát: Hálózati beállításoknál:Internetre kötött hálózati eszköz(ök): Ismeretlen eszköz (ath0)Helyi hálózatra kötött eszközFelsimert eszköz(ök): Ethernet eszköz (eth0)Internetkepcsolat-megosztás engedélyezése - kipipálva DHCP bekapcsolása a helyi hálózatonMeglévő DHCP kapcsolatok megtartása - bejelölve ==> Elfogadás ==> erre azt írja ki, hogy: Tűzfal indítása sikertelen, ismeretlen hiba lépett föl. Kéri ellenőrizzem a hálózati eszköz beállításait vagy hogy az internetkapcsolat aktív-e. Mivel az aktív, ezért csak az eszközbeállítás lehet a ludas - gondolom én.Ugyanakkor a Firestarterben a kezdő felületen azt mondja Tűzfal Kimenő/Bejövő Eseményekre: 0 0, viszont a Hálózat EszközTípusÉrkezettElküldöttAktivitáswifi0Ismeretlen27.2 MB0.8 MB0.3 KB/sath0Internet4.6 MB0.6 MB0.0 KB/seth0helyi0.2 MB0.0 MB0.0 KB/span0Ismeretlen0.0 MB0.0 MB0.0 KB/s tehát mutat aktivitást. Sőt az eseméynnaplóban is vannak bejegyzések, már azóta, hogy föltelepítettem, pl Time: Dec 28 13:36:50 Source: 192.168.0.186 Destination: 192.168.0.1 In IF: eth0 Out IF: Port: 53 Length: 59 ToS: 0x00 Protocol: UDP Service: DNS windows alatt úgy tudom régebben volt olyan, hogy föl kell venni a usert ahhoz, hogy hálózatban minden irányban meglegyen a forgalom, tehát ne csak a server lássa a klinest, hanem a klinsnek is legyen xrw joga a serveren. Nem lehet hogy itt is ez a gond? mármint hogy nem vettem még föl gépeket. elnezést amiért ilyen hosszúra sikerült

ggaborNa kezdjük az elején szépen. Nem ide írok mert itt szűk a hely, hanem a Topichoz írom.

Előbb olvasd el végig amit írtam, csak azután fogj hozzá Na tehát, állítsuk be a DHCP szervert. Firestarter-t állítsd le ahogy van. Mindenek előtt ez kell:

sudo apt-get install dnsmasq -y
    Ebbe a fájlba
    /etc/default/dhcp3-server
    Legyen ez: http://pastebin.com/m6ba541d5 Ebbe a Fájlba:
    /etc/dhcp3/dhcpd.conf
    Legyen ez: http://pastebin.com/m1a3ceaa9 eth0 eszközről várjuk a DHCP klienseket. Ha más az eszköz neve azt írd oda
    sudo ifconfig eth0 192.168.0.1
    Aztán:
    /etc/init.d/dhcp3-server force-reload
    ha azt írja a végére hogy: [ OK ] Akkor működik a DHCP. Kell megcsinálni magát a netmegosztást is. Ime: http://pastebin.com/m324565da Ez egy script, mentsd le egy fájlba majd futtasd.
    sudo sh scriptneve
    Eközben, ha az ifconfig elfelejtené az eth0 IP címét írd be megint újra. ( ifconfig eth0 192.168.0.1 ) Ez tuti működő cucc, csak arra kell figyelni hogy helyes eszközök nevei szerepeljenek a megfelelő helyeken. Tűzfal scriptben és a Pastebin-es cuccokban is!!!!

Gorkhaancsinálom amit írtál ... 1 közbevetett kérdés: Aztán: /etc/init.d/dhcp3-server force-reload ez elé a sor elé nem kell sudo?? ill. ezt a sort terminálba kell beírni?

GorkhaanHát azt kell mondjam: már majdnem .. :) A dhcp azt írta OK. Elmentettem a scriptet a "/" alatt, de sajnos már a mentésnél is azt írta, hogy 'failed' ráadásul kitörölni sem tudom, mert nem engedi. Gondolom az attribútuma zárolt, amit nem tudom mivel lehetne megváltoztatnom. win alatt TotalCommander, de sajna ubuntu alatt nem tudom melyik program szolgál erre. Úgyhogy megint elakadtam.

ggaborNe oda mentsd! /root/ ide törölni letudod könnyedén. ALT + F2, beírod gksu nautilus. elnavigálsz oda és törlés. Közben figyelgessed a klienseknek dob e IP-t a DHCP, mert az csak 1 dolog hogy [ OK ] -t ír rá! :D gyere IRC-re én ottvagyok. Akkor mehet élőben is a duma. http://ubuntu.hu/konyvlap/kozosseg

GorkhaanMindenek előtt nagyon szépen köszönöm neked az önzetlen segítséget!! A dhcp-server működik és a 3 gép ki tud menni az internetre, úgyhogy ez a kérdés megoldódott.Sajnos a hálózat nem állt föl, bár a server gépen még nem jelöltem ki megosztást ill. nem tudom hogy a linux is úgy működik-e mint a win, azaz hogy külön ki kell jelölni megosztott mappát, vagy linux alatt van eleve kijelölt mappa?És még valami: a scriptben azt olvasom, hogy nem biztonságos a használata, úgyhogy nem tudom nekem való-e a föltelepítése ill. mit kell beállítani, hogy biztonságos legyen? Mégegyszer köszönöm!

Ennyivel később: 11 nap

ggaborAzért "nem biztonságos" mert semmi tiltó szabály nincs, minden engedélyezett. Neten keress rá, hogy kell portokat zárni, stb. Nem tudom mik az igényeid. :)

Ennyivel később: 7 nap

Sziasztok Az lenne a kérdésem, hogy sima adsl netem van, és hogyan lehet azt beállitani ubi 8.10 ben hogy autómatikusan kapcsolodjon? És ha lehet jelszót, vagy valami kulcstartót se kérjen? segitsetek

Alap esetben írd be a terminálba: sudo pppoeconf -ezután mindenre igent kell nyomni, amikor kéri a felhasználóneved és a jelszavad (amit az internetszolgáltatód adott), akkor írd be és fogadj el mindent.

Ennyivel később: egy év

rafis83Hahós mindenkinek! Bocs, hogy betolakodtam a fórumba, de izé... Ubuntu 9.04-et használok, és tök király. Nekem kezdőnek. De azt hiszem nálam nagyobb Láma nem létezik a földön... Hát az van, hogy a panelről valahogy eltűnt a netre csatlakozás ikonja. A kapcsolat beállításaiban minden stimmelt: nem változott semmi. De nem tudok felmászni a netre az ikon nélkül. Adja magát a kérdés: hogyn tudnám azt a kis ikont visszaültetni a helyére? Előre is köszi a segítséget! Hosszú

Ennyivel később: egy hónap

rafis83Hahós mindenkinek! Bocs, hogy betolakodtam a fórumba, de izé... Ubuntu 9.04-et használok, és tök király. Nekem kezdőnek. De azt hiszem nálam nagyobb Láma nem létezik a földön... Hát az van, hogy a panelről valahogy eltűnt a netre csatlakozás ikonja. A kapcsolat beállításaiban minden stimmelt: nem változott semmi. De nem tudok felmászni a netre az ikon nélkül. Adja magát a kérdés: hogyn tudnám azt a kis ikont visszaültetni a helyére? Előre is köszi a segítséget! Hosszú (MEGOLDVA! - KÖSZI A SEGÍTSÉGET!) Csak volt megoldva... Nemrég egy MagyarUbi-ra cseréltem a 9.04-et, s most ezzel sem tudok felmászni a netre. Az Alt+F2 - nm-applet - Enter-rel sem megy. Megoldás?!?... Léci, segítsetek!... Előre is köszi! Üdv! Hosszú (azér' jól ellevelezgetek magammal...{:->>>)

• bme válaszolt erre.

hosszu68Jobb klikk a pnaelen -> Hozzáadás a panelhez... -> Hálózat kezelő kisalkalmazás

Ennyivel később: 12 év