hálózat beállítás - Wifi TP-LINK TL-SF1005D
GorkhaanHát azt kell mondjam: már majdnem .. :) A dhcp azt írta OK. Elmentettem a scriptet a "/" alatt, de sajnos már a mentésnél is azt írta, hogy 'failed' ráadásul kitörölni sem tudom, mert nem engedi. Gondolom az attribútuma zárolt, amit nem tudom mivel lehetne megváltoztatnom. win alatt TotalCommander, de sajna ubuntu alatt nem tudom melyik program szolgál erre. Úgyhogy megint elakadtam.
ggaborNe oda mentsd! /root/ ide törölni letudod könnyedén. ALT + F2, beírod gksu nautilus. elnavigálsz oda és törlés. Közben figyelgessed a klienseknek dob e IP-t a DHCP, mert az csak 1 dolog hogy [ OK ] -t ír rá! :D gyere IRC-re én ottvagyok. Akkor mehet élőben is a duma. http://ubuntu.hu/konyvlap/kozosseg
GorkhaanMindenek előtt nagyon szépen köszönöm neked az önzetlen segítséget!! A dhcp-server működik és a 3 gép ki tud menni az internetre, úgyhogy ez a kérdés megoldódott.Sajnos a hálózat nem állt föl, bár a server gépen még nem jelöltem ki megosztást ill. nem tudom hogy a linux is úgy működik-e mint a win, azaz hogy külön ki kell jelölni megosztott mappát, vagy linux alatt van eleve kijelölt mappa?És még valami: a scriptben azt olvasom, hogy nem biztonságos a használata, úgyhogy nem tudom nekem való-e a föltelepítése ill. mit kell beállítani, hogy biztonságos legyen? Mégegyszer köszönöm!
Sziasztok Az lenne a kérdésem, hogy sima adsl netem van, és hogyan lehet azt beállitani ubi 8.10 ben hogy autómatikusan kapcsolodjon? És ha lehet jelszót, vagy valami kulcstartót se kérjen? segitsetek
Alap esetben írd be a terminálba: sudo pppoeconf -ezután mindenre igent kell nyomni, amikor kéri a felhasználóneved és a jelszavad (amit az internetszolgáltatód adott), akkor írd be és fogadj el mindent.
rafis83Hahós mindenkinek! Bocs, hogy betolakodtam a fórumba, de izé... Ubuntu 9.04-et használok, és tök király. Nekem kezdőnek. De azt hiszem nálam nagyobb Láma nem létezik a földön... Hát az van, hogy a panelről valahogy eltűnt a netre csatlakozás ikonja. A kapcsolat beállításaiban minden stimmelt: nem változott semmi. De nem tudok felmászni a netre az ikon nélkül. Adja magát a kérdés: hogyn tudnám azt a kis ikont visszaültetni a helyére? Előre is köszi a segítséget! Hosszú
rafis83Hahós mindenkinek! Bocs, hogy betolakodtam a fórumba, de izé... Ubuntu 9.04-et használok, és tök király. Nekem kezdőnek. De azt hiszem nálam nagyobb Láma nem létezik a földön... Hát az van, hogy a panelről valahogy eltűnt a netre csatlakozás ikonja. A kapcsolat beállításaiban minden stimmelt: nem változott semmi. De nem tudok felmászni a netre az ikon nélkül. Adja magát a kérdés: hogyn tudnám azt a kis ikont visszaültetni a helyére? Előre is köszi a segítséget! Hosszú (MEGOLDVA! - KÖSZI A SEGÍTSÉGET!) Csak volt megoldva... Nemrég egy MagyarUbi-ra cseréltem a 9.04-et, s most ezzel sem tudok felmászni a netre. Az Alt+F2 - nm-applet - Enter-rel sem megy. Megoldás?!?... Léci, segítsetek!... Előre is köszi! Üdv! Hosszú (azér' jól ellevelezgetek magammal...{:->>>)